El servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Arnau presenta el projecte Radiació +++ amb la col·laboració del Centre d’Art La Panera

0

El Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i el Centre d’Art La Panera de Lleida han posat en marxa el projecte Radiació +++ amb l’objectiu de donar visibilitat al procés curatiu, generar un projecte participatiu d’humanització de l’espai i apropar l’art contemporani a la comunitat hospitalària.

Aquesta iniciativa es treballa des del mes de setembre de 2017 amb pacients i professionals del Servei de Radioteràpia i el col·lectiu d’artistes Domestic Data Streamer.

El projecte pren com a marc de referència els programes d’art contemporani que es realitzen en els hospitals francesos, des de l’any 2000, sota el nom d’Art et Hôpital realitzats a partir d’un conveni entre els ministeris de Sanitat i Cultura de l’Estat francès. En aquest cas, el projecte presentat en la convocatòria 2010-2012 pretén establir pautes de treball entre museus i centres d’art i hospitals; incorporar noves pràctiques a partir de l’assessorament d’experts externs; i, finalment, donar continuïtat a la recerca sobre les pràctiques artístiques en àmbits hospitalaris, iniciada l’any 2009, pel Centro de Arte y Naturaleza d’Osca, Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma de Mallorca i el Centre d’Art La Panera de Lleida, i Le BBB Centre Regional d’Iniciatives per l’Art Contemporani de Toulouse.

L’objectiu del projecte és que l’artista actuï de mediador entre els diferents sectors que conformen la comunitat d’un hospital, desenvolupant un projecte artístic com a via de comunicació dins i fora del centre.

Projecte Radiació +++

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.