El Síndic de Greuges reprova la Paeria pel Consell Editorial

0

La Crida per Lleida-CUP ha fet públic avui que ha rebut la resposta del síndic de greuges de Catalunya sobre la queixa que va presentar el 15 de desembre de 2017 referent a la manca de convocatòria del Consell Editorial.

El 20 d’octubre del 2017 la formació va demanar una reunió urgent del consell editorial, arran que en la revista de la Paeria d’octubre de 2017 (núm. 288), en l’apartat d’opinió de que disposa la Crida per Lleida, no es va posar el pictograma de “Democràcia” emordassasada tal i com es va sol·licitar des d’aquesta formació i que des de l’abril de 2017 no es convocava aquest òrgan.

Per aquestes raons la formació va presentar l’esmentada queixa. La resposta del síndic, diu explícitament que en la funció de “vetllar pel desenvolupament dels diferents mitjans de comunicació públics municipals en el seu funcionament ordinari” cal entendre que implica una activitat de seguiment periòdic, que és difícilment compatible amb el termini transcorregut entre les dues darreres convocatòries que esmenteu en l’informe tramès.”

I afegeix, a més, sobre les funcions d’aquest que “en tant que instrument de participació dels grups polítics en la gestió dels mitjans de comunicació municipals, fora convenient que canalitzés totes les qüestions relacionades amb aquest mitjans”.

Des de la formació es valora molt positivament la resolució del síndic en tant que “suposa una reprovació a l’opacitat i l’obstaculització constant que ha dut a terme l’equip de govern sobre el Consell editorial en el qual respecta a les seves funcions, manllevant-li les que li són pròpies, com en la manca de convocatòries de manera periòdica”. La Crida per Lleida – CUP ha exigit el compliment de la periodicitat establerta en les normes de funcionament del Consell Editorial així com que s’aturi el buidatge de les seves funcions que es realitza des de l’equip de govern.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.