Elena Prat de la Fundació Pere Tarrés: “El 69% dels alumnes es va inserir laboralment després dels nostres cursos”

1

Són temps on trobar feina, o millorar de treball no és fàcil, per això, ningú millor que Elena Prat, Coordinadora de Formació Ocupacional de la Fundació Pere Tarrés, per parlar-nos de les possibilitats formacionals que la seva entitat ofereix a Lleida per ajudar-nos a millorar en la nostra recerca d’un contracte laboral.

Entrevistador (E): Què és i quin objectiu té la Fundació Pere Tarrés? 

Elena Prat (EP): La Fundació Pere Tarrés, amb 60 anys de trajectòria, és una organització no lucrativa d’acció social i educativa, dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu. Amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió.

E: Quin tipus de formació teniu prevista fer a Lleida i Bellvís? 

EP: Per a Lleida i Bellvís tenim programades diverses formacions. Unes totalment subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya que s’iniciaran durant el pròxim mes de juny i que són prioritàries per a persones en recerca de feina. D’altres, totalment subvencionades pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya que són prioritàries per a persones en actiu.

Per una banda, el dia 13 de juny començaran dues edicions del Certificat de Professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Al matí es realitzarà el curs a Bellvís, i a la tarda a Lleida. Amb aquest curs, els alumnes es podran acreditar oficialment per atendre a persones en situació de dependència, ajudant-los a millorar la seva autonomia personal i les seves relacions amb l’entorn. Algunes de les sortides professionals d’aquest curs poden ser: cuidador/a de persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial; cuidador/a de persones dependents…

D’altra banda, a partir del dia 15 de juny a Lleida començarà el Certificat de Professionalitat d’Operacions de gravació i tractament de dades i documents. Durant aquest curs es perfeccionarà l’ús del paquet Office (Word, Excel, Power Point, Access, etc) especialitzant i acreditant als seus alumnes en l’àmbit administratiu.
El 29 de juny oferirem a Lleida també un curs de Manipulació d’aliments totalment subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya. Una formació en matèria d’higiene alimentària que segons el RD 109/2010 és obligatòria per a tothom qui treballi en sectors professionals relacionats directa o indirectament amb la manipulació d’aliments.

El curs de Bellvís es realitzarà a Sènior Residències (C/Pla d’Urgell nº1) i els cursos de Lleida es realitzaran al Col·legi Episcopal (C/ Dr. Combelles nº38)

E: A qui va dirigida? Qui es pot apuntar?

EP: Aquest tipus de formació és un recurs molt útil tant per als qui estan desocupats/des com per als qui volen millorar en el seu lloc de treball i busquen una especialització a través de la formació. Els Certificats de Professionalitat contribueixen a millorar la inserció laboral i la qualificació dels treballadors. A més, aquest tipus de formació està totalment adaptada a les necessitats que actualment demana el mercat laboral.

  • Per tant, es pot apuntar qualsevol persona que tingui ganes de formar-se, ja sigui per:
  • Ampliar la seva formació acadèmica
  • Fer un canvi de professió
  • Especialitzar-se en un àmbit concret, tenint un reconeixement oficial que ho acrediti segons les exigències del mercat laboral.

Els requisits previs per accedir al procés de selecció d’aquesta formació són:

  • Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials: es requereixen estudis mínims de nivell 2 (ESO/EGB). En cas de no disposar-los, donem l’opció de fer una prova de nivell
  • Operacions de gravació i tractament de dades i documents: no es requereixen estudis previs.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en la nostra formació, poden fer la preinscripció a través de la nostra web o trucant als telèfons 638.051.684 o 93.410.16.02

E: Com serà la part teòrica? I la pràctica?

EP: Tots els Certificats de professionalitat tenen una part teòrica que després es complementa amb pràctiques a les entitats del sector. D’aquesta manera, els i les alumnes, podran aplicar tot el contingut assimilat durant les classes en un entorn real i que els acosti al dia a dia de la seva nova feina.
Les nostres formacions tenen com a base potenciar un aprenentatge útil i pràctic, basat en experiències reals que connectin amb els interessos i les motivacions dels alumnes. A més, cal tenir en compte que l’objectiu principal d’aquests cursos és especialitzar-te en un àmbit concret que ens faciliti la recerca de feina o la millora de la situació laboral actual.

E: Quines sortides laborals pot tenir?

EP: Tal com hem esmentat anteriorment, algunes de les sortides professionals d’aquests cursos poden ser:
Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials: cuidador/a de persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial; cuidador/a de persones dependents…
Operacions de gravació i tractament de dades i documents: Operadors/es-gravadors/es de dades en ordinador; Auxiliar d’oficina / Auxiliar d’arxiu; Operador/a documental; Auxiliar de digitalització…

E: Quin percentatge de l’alumnat dels vostres cursos acaba trobant feina?

EP: La veritat és que el percentatge d’inserció laboral és alt. Segons dades del SOC, l’any passat el 69% dels nostres alumnes es va inserir laboralment després d’haver realitzat alguna de les nostres formacions ocupacionals. Per tant, per a nosaltres, és una bona xifra que ens empeny a seguir treballant per millorar i seguir oferint formació de qualitat.

A més, la Fundació està compromesa amb la formació perquè, tant els treballadors/es i els voluntaris/es de l’acció social, tinguin la millor capacitació i preparació per atendre els col·lectius vulnerables.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.