Els dirigents d’ASAJA, UP i JARC traslladen a Crespín la preocupació del sector per les pedregades de divendres passat

0

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha reunit aquesta matí a la Subdelegació amb els dirigents dels sindicats agraris ASAJA, UP i JARC per conèixer les preocupacions del sector i oferir-los la col·laboració de la Subdelegació en totes aquelles qüestions que són competència de l’Executiu. Per part d’ASAJA Lleida hi ha assistit el president i vicepresident de l’entitat, Pere Roqué i Josep Pujol, respectivament; per part d’Unió de Pagesos, el coordinador territorial a Lleida, Jaume Pedrós i el responsable de fruita, Francesc Pena; i per part de JARC ha assistit el president a Lleida, Joan Carles Massot.

En el decurs de la reunió els sindicats han plantejat la seva preocupació per les conseqüències de la darrera pedregada a Ponent que hauria malmès més de 5.700 hectàrees de fruita dolça amb afectacions del 100% en algunes zones i del 50% o en percentatge inferior en d’altres punts. El subdelegat del Govern ha volgut transmetre als sindicats agraris “la voluntat de l’Executiu d’estudiar la situació i traslladar la necessitat de reduir els mòduls agraris en la declaració de l’IRPF en aquelles zones més afectades com a mesura compensatòria”.

Els sindicats agraris han manifestat també la seva satisfacció per l’actuació d’Agroseguro i els peritatges en les zones afectades tot i que han traslladat al subdelegat la necessitat que “la celeritat també arribi a les zones on l’afectació no ha estat tan important”.

Una altra qüestió plantejada a la reunió per part dels responsables d’ASAJA, UP i JARC ha estat l’accés a ajuts públics per finançar crèdits o assumir millores com ara la instal·lació de xarxes antipedra. José Crespín s’ha compromès, en aquest sentit, a informar i assessorar els sindicats sobre les possibilitats de finançament estatal.

Reunió amb les organitzacions agràries

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.