En Comú Podem defensarà davant les institucions la recuperació del pantà de Suquets de baix

0

La senadora d’En Comú Podem Sara Vilà, el diputat Jaume Moya i la membre del Comú de Lleida, Marina Pifarré, presentaran una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per tal que el departament de Medi Ambient tiri endavant el projecte de recuperació del pantà de Suquets. Els representants de la formació s’han reunit avui amb l’alcalde del municipi de Sucs (Segrià), Guillem Boneu i diferents tècnics mediambientals, per veure in situ l’estat de degradació que pateix l’entorn, sense abastiment d’aigua. Cal recordar que la zona va formar part de la Xarxa Natura l’any 2014.

Tant Vilà com Moya consideren vital per la zona tirar endavant el projecte de condicionament del pantà de Sucs. En aquest sentit, Sara Vilà afirma que es tracta d’una iniciativa “de gran potencial per la zona, tant a nivell mediambiental com econòmic, ja que té un important valor pel turisme familiar i ornitològic”. Per la seva part, Jaume Moya ha destacat que “una zona amb aquest patrimoni tan important no pot caure en l’oblit administratiu”

El consistori de Sucs, una entitat municipal descentralitzada, ja va rebre el 2016 el permís de la Generalitat per dur a terme les intervencions d’adequació del pantà, però sense partida pressupostària. En aquest sentit, l’alcalde destaca que “amb una inversió de poc més de 30.000 euros podríem realitzar les actuacions que hem contemplat”. Aquestes impliquen emplenar els petits embassaments, respectant la vegetació i la fauna; establir cartelleria informativa, col·locació de barreres, a més a més d’adequar els camins que envolten l’entorn.

Paral·lelament, el consistori va demanar incorporar el projecte als pressupostos participatius de la Paeria de Lleida, qui finalment va desestimar-lo, ja que “només es podia assolir la inversió per la reforma d’una casa de la zona que s’utilitzaria com a observatori i punt d’informació”, ha destacat l’alcalde de Sucs.

Actualment, la titularitat de les 8 hectàrees que conforma el pantà són del sindicat de regants, qui fins ara han dut a terme feines de conservació, però que estan oberts a tirar endavant el projecte, “ja que entenen que revitalitzarà la zona i preservarà el medi”, ha destacat l’alcalde de Sucs.

Visita al pantà de Suquets

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.