En Comú Podem presenta 28 esmenes als comptes del PP per “defensar les necessitats de Lleida, el Pirineu i l’Aran”

0

Els diputats d’En Comú Podem (ECP) Josep Vendrell i Jaume Moya, i la membre del Comú de Lleida Marina Pifarré, van presentar ahir al matí les esmenes registrades als Pressupostos Generals de l’Estat 2018. Segons la formació, les esmenes tenen com a objectiu defensar les necessitats de Lleida, el Pirineu i l’Aran. Tal com va explicar Moya, les 28 esmenes presentades per ECP referents a Lleida es poden agrupar en tres blocs. El primer correspon al que el diputat va anomenar “els deutes que té el govern del PP amb el territori”. I aquí, per exemple, es troba l’esmena sobre l’execució del pla de l’estació de Lleida, que consisteix a soterrar les vies; o la que reclama engegar l’estudi per la millora de la connexió ferroviària de la ciutat de Lleida amb el seu voltant, que actualment “té greus mancances d’infraestructura, mitjans, horaris i logística”, segons justifica el text.

El segon bloc d’esmenes fa referència a punts negres del trànsit “als que s’ha de posar solució de manera urgent millorant la seguretat viària”, en paraules de Moya. En aquest cas, moltes esmenes corresponen a l’Alt Pirineu i l’Aran, com per exemple la demanda de millora de la seguretat de dos trams de la carretera N260, l’Eix Pirenaic, entre Adrall i Pallerols i entre Xerrallo i Pont de Suert. Finalment, el diputat va explicar que “les esmenes del tercer bloc estan vinculades al desenvolupament rural i agrari”. D’entre elles destaquen la demanda de modernitzar el sistema de rec al Canal de Pinyana; una auditoria financera i mediambiental del sistema d’extensió del regadiu previst pel canal Segarra-Garrigues i la inclusió de diverses partides pressupostàries per al camp agrari.

El grup condeferal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea ha presentat més de 2.100 esmenes als PGE 2018. “Els del PP no són uns pressupostos socials, ni superen l’austeritat ni són bons per a Catalunya”, va lamentar el diputat d’ECP Josep Vendrell. “Haurien de ser els pressupostos de la recuperació de drets i prestacions i de la redistribució de la riquesa, i el que fan és cronificar les retallades”, va denunciar.

Foto ECP

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.