Entren en funcionament els canvis de circulació de Lluís Companys i Acadèmia, amb l’oposició d’una part del veïnat.

0

Els vehicles que van circular ahir dimecres pels carrers Lluís Companys i Acadèmia, ho van fer sense cap incidència. Segons el consistori, la posada en funcionament dels canvis de circulació en aquesta zona, amb els sentits únics a Lluís Companys i Acadèmia, “s’ha fet amb normalitat”. A primera hora del matí, la brigada municipal va iniciar els treballs per a la senyalització corresponent, tant horitzontal (fletxes, passos de vianants, etc.) com vertical (amb els senyals de càrrega i descàrrega, etc.) i es preveu que acabin avui.

Foto Despertem Lleida

A partir d’avui aquests dos carrers són de sentit únic: s’accedeix a Acadèmia per l’avinguda de Catalunya, amb sortida al Passeig de Ronda, i l’entrada a Lluís Companys es fa des del Passeig de Ronda, amb sortida a l’avinguda de Catalunya. Segons l’ajuntament, les modificacions permeten “disposar de dos carrils per sentit a cada carrer, donant més fluïdesa i més seguretat a les cruïlles, ja que es redueix el nombre de moviments als encreuaments. També es preveu una disminució del trànsit de pas, un fet que comportarà un barri amb un trànsit més pacificat i amb menys contaminació acústica”.

Tot i això, un grup de veïns del barri no està gens d’acord amb els canvis, i des de fa dos dies, realitzen protestes, tallant la circulació d’un dels carrers. De fet aquests es queixen àmpliament de la poca informació que han tingut i, en diferents piulades, han expressat que els preocupa com afectarà de forma negativa als comerciants i als propis veïns. Segons la Paeria, es va rebre el 2013 en una proposta del barri de l’Escorxador, un document on es plantejava que la circulació als carrers Lluís Companys i Acadèmia fos d’un únic sentit. Al Consell Territorial de barri, celebrat l’octubre de 2015, es va tornar a exposar, alhora que un representant de comunitats de veïns de Lluís Companys va formular la proposta de fer els dos carrers unidireccionals. Finalment, fonts municipals expliquen que a l’octubre de l’any passat es va celebrar una reunió monogràfica, dins les trobades del Barri a Barri de l’Escorxador, per debatre els temes de mobilitat vinculats a la zona i que a l’abril es va realitzar una enquesta per avaluar l’opinió del veïnat, amb una mostra de 618 persones, on es van decantar majoritàriament els canvis. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha remarcat que la seguretat viària i la fluïdesa de trànsit han estat els motius principals per fer efectius els canvis, uns motius que també havien argumentat els veïns en fer la proposta.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.