Enxampades dues persones mentre pescaven truites i carpes al Canal d’Urgell

0

Efectius dels Agents Rurals, van observar diumenge passat, en una patrulla per Artesa de Segre, truites-carpes-canal-urgell-pescar-agriculturauna furgoneta sospitosa al costat del Canal d’Urgell. Donava la casualitat, que el canal en aquell moment estava pràcticament buit. En la inspecció del vehicle, es van localitzar dos salabres i un total de 33 truites comunes i 15 carpes. Totes acabades de pescar, però ja mortes. Els Agents Rurals van estendre actes per infracció de la Llei de pesca continental contra les dues persones que presumptament les havien pescades, i van comissar els dos salabres i tots els peixos pescats. Els fets denunciats se sancionen amb una multa de 301 a 3.000 €, més el valor dels peixos. A més, un dels dos pescadors no disposava de llicència de pesca. Al setembre ja es va denunciar un veí d’Agramunt per pescar peixos dins el canal buit amb una xarxa de pesca, i se li van comissar tres truites.

De manera general, la pesca esportiva al Canal d’Urgell és prohibida tot l’any. El fet de pescar-hi quan se’n fa el buidatge és especialment greu perquè els peixos es troben en una situació més vulnerable. La pesca a mà, i l’ús de xarxes o salabres per a la pesca, és prohibit a totes les aigües interiors de Catalunya.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.