ERC a la Diputació qüestiona els criteris d’instal·lació dels Parcs de Salut

0

El grup d’Esquerra de la Diputació de Lleida ha qüestionat avui que les ajudes per a la instal·lació dels Parcs de Salut als diferents municipis del territori s’hagin fet de forma justa i equitativa. Jaume Gilabert, portaveu del grup republicà, ha explicat que quan va sortir la primera convocatòria, l’any 2010, aquesta es va efectuar detallant el termini màxim de presentació de sol·licituds, els requisits específics per a poder fer la petició, juntament amb les altres especificacions que tenia que complir el municipi sol·licitant. “A partir de la primera convocatòria, s’ha mantingut la mateixa línia d’ajuts els anys següents, però aquestes posteriors convocatòries no han estat publicades enlloc i les sol·licituds s’han fet via petició d’ajut a presidència”, ha apuntat Gilabert.

Foto ERC Diputació de Lleida

Segons els republicans, un cop analitzades les dades a les que ha tingut accés el seu grup de la Diputació, aquestes reflecteixen que la institució ha instal·lat dels del període 2010 al 2017, un total de 192 parcs de Salut a 173 municipis dels 231 municipis de la Demarcació de Lleida. D’aquest municipis, 160 tenen un parc de Salut; 12 municipis (majoritàriament amb agregats) en tenen 2 i Lleida ciutat en té 8. En els mateixos documents, també es visualitza que la majoria de Parcs de Salut s’han instal·lat a partir de les peticions fetes per municipis i EMD; tot i això, també s’ha pogut comprovar que hi ha municipis, alguns d’ells amb 2 o 3 agregats, que encara no en tenen cap de parc de Salut tot i haver presentat sol·licituds des del 2010 i 2011.

Gilabert ha manifestat que “no entenem com hi pot haver municipis que tinguin més d’un parc de salut, amb sol·licituds fetes els darrers anys, i altres municipis amb sol·licituds fetes molt més anteriorment que no han estat ateses fins l’actualitat, tot i que consten a la llista de pendents per a una possible 5a fase a dur a terme el 2019. Així mateix, també s’ha pogut veure que hi ha municipis que tenen més d’un parc instal·lat, algun d’ells sense haver fet cap petició”, ha afirmat el portaveu republicà.

Gilabert ha exposat que els Parcs de la Salut són equipaments lúdics i de salut pensats per la gent gran i promoguts per la Diputació de Lleida amb l’objectiu de fomentar l’ocupació activa del temps d’oci contribuint en la millora de la salut física i emocional d’aquest sector de la població. El republicà, ha afirmat que la convocatòria d’ajuts, iniciada l’any 2010, contemplava el subministrament i la instal·lació dels elements que conformen aquests espais. Segons han explicat també els republicans, els beneficiaris d’aquesta línia d’ajuts, podien ser tots els ajuntaments de la demarcació de Lleida. “Els parcs lúdics i de salut són eines per a la salut i l’esbarjo, però també tenen un component social d’interrelació, perquè són espais de convivència entre joves i grans molt necessaris en tots els pobles del territori. Per tant, exigim al Govern de la Diputació de Lleida una explicació sobre els criteris que ha seguit a l’hora d’adjudicar aquestes ajudes, que ens expliqui perquè hi ha pobles que gaudeixen de dos Parcs de Salut sense haver-los demanat i d’altres que fa més de 7 anys que esperen, tot hi haver presentat la sol·licitud correctament quan tocava”, ha demanat Gilabert.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.