ERC a la Paeria demana la dissolució de l’Empresa Municipal d’Urbanisme

0

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria votarà en contra dels comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) del 2017 per la seva inviabilitat econòmica i dependència financera. Aquest divendres -abans del ple ordinari de l’Ajuntament de Lleida del mes de juny- se celebrarà la Junta General de l’EMU.

El representant d’ERC-Avancem a l’EMU i portaveu del grup, Josep Maria Baiget, denuncia “la inviabilitat i la dependència financera d’aquesta empresa, donat que la Paeria hi ha d’injectar cada any milions d’euros” i reitera que “és del tot imprescindible i urgent la seva dissolució i absorció per part de l’Ajuntament de Lleida.”

Baiget destaca que “segons l’auditoria, l’EMU té un patrimoni de 68 milions d’euros, però alhora té un deute de 57 milions, mentre que la Paeria li ha injectat al 2017 3’5 milions.” El regidor adverteix que “entre el que paga l’Empresa Municipal d’Urbanisme amb interessos als bancs i la injecció econòmica que hi aporta la Paeria, la continuïtat de l’EMU costa a cada família 172 € l’any, és a dir, 43 euros anuals a cada lleidatà.”

A més, recorda que l’any 2017 l’EMU no va vendre cap solar immobilitzat i que en els últims anys l’empresa no ha complert la seva funció principal: “en lloc de ser un regulador i dinamitzador del mercat immobiliari és senzillament una oficina de gestió d’habitatge social i genera unes despeses financeres en excés.” D’altra banda, insisteix que el crèdit participatiu de 10 anys de l’Ajuntament de Lleida a l’Empresa Municipal d’Urbanisme Paeria –degut a que l’EMU no tenia solvència per fer-hi front- posa en risc les finances municipals.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.