ERC demana que les infraccions de l’ordenança de neteja viària i residus es multin segons la renda

0

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha proposat avui que es tingui en compte la renda a l’hora d’imposar les sancions per incomplir l’ordenança municipal de neteja viària i gestió dels residus. Aquesta és una de les principals esmenes que el grup ha presentat a l’ordenança, la modificació de la qual passarà pel proper ple. Per a ERC, “fer pagar més diners als que en tenen més és una manera eficient d’aconseguir que els ciutadans actuïn amb civisme i adequadament respecte a la neteja de la via pública i la gestió de la brossa”.

En concret, la formació ha proposat introduir com a criteri principal la proporcionalitat de sancions segons la renda de la persona infractora en l’apartat de graduació de sancions, que van de 120 euros a 60.000 euros. Altres criteris que sí inclou l’ordenança són, per exemple, la gravetat del dany o l’afectació de la salut i la seguretat de les persones. L’esmena d’Esquerra va quedar sobre la taula a l’última Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat perquè el govern municipal vol consultar-la amb els serveis jurídics. ERC-Avancem també ha demanat que quan es cometi una infracció, sigui obligatori restituir els danys generats, a més de pagar la multa pertinent.

Foto ERC

Foto ERC

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.