ERC denuncia la “contractació directa i feta a mida de l’allotjament per a persones sense sostre”

0

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha denunciat avui que “el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques per a la contractació del servei d’acolliment residencial d’urgència adreçat a persones sense llar fins l’any 2020 i prorrogable tres anys més és inacceptable perquè estan fets a mida de la Fundació Jericó, que ha gestionat el servei en els últims quatre anys. A més, l’informe de la Cap de la Unitat Tècnica contra la pobresa proposa a la Junta de Govern Local adjudicar-lo a aquesta entitat per un total de 772.000 euros”.

Per a ERC-Avancem, es tracta d’una adjudicació “directa encoberta que demostra la voluntat del govern socialista de perpetuar el model de gestió actual”. De fet expliquen que “als plecs de clàusules del contracte s’exigeix que ‘l’establiment social on es presti el servei ha d’estar donat d’alta al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES) i ha de disposar de 70 places diàries reservades per a l’Ajuntament de Lleida’ i alhora es determina que la Fundació Jericó és l’única entitat de Lleida ciutat que compleix els requisits”.

“El 14 de juliol de 2014 es va adjudicar per dos anys el servei a la Fundació d’Atenció a les persones desprotegides de la ciutat de Lleida –que al 2015 va passar a dir-se Fundació Jericó- i posteriorment s’han fet quatre pròrrogues del contracte mitjançant decrets d’alcaldia fins sumar dos anys més, el màxim permès. L’última pròrroga acaba el 14 de juliol de 2018” han manifestat.

El grup d’Esquerra ha lamentatque el govern de la Paeria publiqui la licitació tan sols un mes abans de l’inici del servei i ho faci “mitjançant procediment negociat sense publicitat per raons tècniques”.

D’altra banda, ERC-Avancem ha considerat que “el contracte no s’hauria de fer per dos anys i amb la possibilitat de prorrogar-lo tres anys més perquè va més enllà del mandat actual. Aquesta manera de fer demostra la voluntat de perpetuar el model d’atenció a les persones sense llar que el govern socialista ha dut a terme fins ara”.

Per això, el grup reclama celeritat en la posada en marxa del futur alberg per a persones sense llar a l’antic convent de les Josefines, i espera que suposi un canvi en el model de gestió cap a un veritable servei públic. La contractació del servei d’allotjament i esmorzar de l’allotjament i esmorzar del servei d’acolliment residencial d’urgència adreçat a persones sense llar passa per la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació d’aquest dimecres.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.