ERC presenta un recurs de reposició contra el contracte dels programes de les Festes Majors de Lleida

0

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a l’Ajuntament de Lleida ha registrat aquest dijous al matí a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) un recurs de reposició contra l’adjudicació del contracte del servei de difusió de la programació de la Festa Major de Maig i les Festes de Tardor per incompliment de la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic i la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu de les Administracions Públiques.

El president del grup, Carles Vega, ha explicat que “s’ha d’anul·lar el procediment d’adjudicació per frau de llei, per falta de confidencialitat del contractant i del contractista i revelació de secrets, perquè s’ha donat un tracte de favor a l’empresa guanyadora -que ha tingut coneixement del concurs abans que es publiqués a la pàgina web de la Paeria-, perquè l’oferta que fa és anormalment baixa i suposa deslleialtat cap a la competència i per un defecte de forma del procediment amb l’altra oferta presentada.”

Segons els republicans, l’oferta de contractació i les condicions tècniques i administratives per fer 65.000 exemplars de programes de mà, 65.000 de programes de butxaca i 8.000 revistes de la Festa Major de Maig i les Festes de Tardor es van publicar a la pàgina web de l’Ajuntament de Lleida el dia 7 de març de 2018 a les 14:25 hores.

En canvi, ha denunciat Vega, “gairebé una hora abans que es publiqués, a les 13:40 hores, l’empresa Producciones MIC S.L. va enviar un correu electrònic a un possible anunciant en què es presenta com a encarregat d’editar la revista oficial i els programes i ofereix les tarifes de publicitat, i això vol dir tenir informació privilegiada, falta de confidencialitat i revelació de secrets”.

A més, Vega ha destacat que es vulnera l’article 149 de la mateixa llei: “l’oferta guanyadora és anormalment baixa, donat que la Paeria licita el servei per 5.000 € amb IVA inclòs i l’empresa guanyadora presenta una oferta d’1,21 €. Segurament hi perd diners però d’aquesta manera s’elimina la competència perquè és un preu amb el qual no poden competir les editorials locals, un fet molt greu.”

ERC-Avancem també ha detectat un defecte de forma del procediment d’adjudicació perquè “l’altra oferta, presentada per una empresa local, no va entregar cap documentació requerida i, per tant, el concurs d’adjudicació s’hauria d’haver deixat desert”, ha conclòs el republicà.

Per últim, Vega ha lamentat que, malgrat s’està dins el termini per presentar un recurs de reposició contra l’adjudicació, “la dinàmica habitual del govern socialista de fer els concursos i contractacions que afecten a la Festa Major tot just unes setmanes abans, fa que els programes ara ja estiguin impresos.”

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.