Eritja (ERC): “Amb els 1909 milions que hem pagat d’interessos del FLA hauríem fet tot el Segarra-Garrigues”

0

El cap de llista al Congrés de Diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí a la demarcació de Lleida, Xavier Eritja, ha afirmat aquest dimarts al vespre, en un acte de campanya celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Sort, que “hem de ser nosaltres els fem evident davant d’Europa i davant del món que amb la llei del FLA, l’estat espanyol ens asfixia i humilia encara més: ens presta els nostres propis diners pagant interessos, i posa en risc el funcionament de la Generalitat i els Ajuntaments”.

Asfixia econòmica que porta a asfixia social

Eritja ha volgut deixar clar que, cal tenir en compte, per exemple, que “amb els 1909 milions d’euros que el govern català paga dels interessos d’aquest concepte s’hauria pogut construir tot el canal Segarra-Garrigues. El FLA és una asfíxia econòmica que deriva en asfíxia social, perquè són xifres que incideixen en l’atur que tenim, en les oportunitats de feina i en l’ajuda a la mobilitat de desenes de milers de ciutadans. Ja és hora d’anar a Madrid i dir-los a la cara que no combreguem amb la seva manera de fer i que, a partir d’ara farem la nostra”.

ercLa candidata al Senat, Anna Azamar, seguint amb el discurs econòmic ha recordat que “cada any marxen de Catalunya 15.000M en impostos que no tornen, i el deute acumulat per l’Estat en incompliments i deslleialtats puja a 10.000M. Amb la independència el pressupost de la Generalitat passaria de 30.000M a 65.000M, tindríem 15.000 milions per fer més i millors polítiques en tos els àmbits, i 20.000M per garantir les pensions”.

L’exdiputada Rosa Amorós ha analitzat la vessant més social d’aquesta asfixia econòmica, afirmant que “l’estat espanyol deixa la nostra gent gran sense llei de dependència, els estudiants sense beques, les entitats del tercer sector social sense els recursos de l’IRPF. Tenim fins a 200.000 llars sense ingressos i un de cada 4 nens viu en llars vulnerables sense poder pagar l’energia i sense tenir garantida l’alimentació”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.