FiraTàrrega aposta de nou pel suport a la creació

0

FiraTàrrega ha presentat el seu programa Suport a la Creació 2017, que enguany arriba a la seva setena edició. La Fira rebrà 14 companyies nacionals i internacionals (Portugal, Xile i Uruguai), que realitzaran residències artístiques a Tàrrega per a preparar els seus projectes escènics, i que posteriorment es presentaran a la 37a edició de FiraTàrrega 2017, del 7 al 10 de setembre. 

A través d’aquest programa, la Fira té la voluntat explícita de dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d’innovació en l’àmbit de les arts de carrer i la no-convencionalitat escènica, així com aquells que continguin elements de participació activa per part de la ciutadania.

Anualment es fa una selecció de projectes i s’acorda un pla de residències que integra el corpus de coproduccions de FiraTàrrega. L’estructura de l’organització es posa al servei dels creadors, que fan una estada de treball a Tàrrega per donar forma i recorregut als seus espectacles. La vocació internacionalitzadora de FiraTàrrega comporta que algunes d’aquestes propostes de creació vagin en la línia d’incentivar coproduccions transnacionals d’arts de carrer.

Un dels trets distintius del programa Suport a la Creació és precisament la voluntat d’apropar a la ciutadania de Tàrrega els processos de creació de les companyies seleccionades. El projecte ha esdevingut un programa d’activitats complementari a l’oferta cultural del municipi, oferint entre els mesos d’abril i setembre, un seguit d’assajos oberts a la població. Aquest any s’han programat un total de 14 assajos oberts, on les companyies tenen l’oportunitat d’interactuar amb el públic i de crear un diàleg amb el paisatge humà i local de la població.

Les 14 produccions d’enguany conformen un avançament d’allò que serà la programació d’aquest 2017. Són una selecció que consta de perfils i disciplines molt diferents, des d’especialistes en circ, dansa o teatre fins a les arts visuals. El programa Suport a la Creació d’enguany gestarà projectes on la participació, el lema d’aquest any 2017, serà l’eix conductor i també ho farà amb la figura de la dona, la memòria històrica i la inclusió.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.