Investiguen a una empresa de fertilitzants de Soses per un presumpte delicte mediambiental

0

L’Equip del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil-SEPRONA de Lleida, ha pres declaració avui al matí d’avui en qualitat d’investigat, al representant d’una empresa de fertilitzants de la localitat de Soses (Segrià), per un suposat delicte contra els recursos naturals i el medi ambient.

Foto Guàrdia Civil

La investigació va començar el passat dia 28 de març del 2018, quan el SEPRONA, va tenir coneixement que s’havia produït un abocament d’aigües residuals en un camp per part de l’empresa de fertilitzants. Realitzada la corresponent inspecció del lloc, els agents van poder comprovar que a més de l’abocament que provenia de l’empresa, dins de les seves instal·lacions hi havia dues basses que acumulaven residus líquids d’una coloració ocre i d’una olor intensa i en la seva riba, hi havia una vintena d’aus mortes totalment cobertes per una mena de “chapapote”.

Els agents van procedir a realitzar una presa de mostres del residu per al seu enviament a l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses (Departament de Barcelona) i a la recollida dels cadàvers de les aus per al seu trasllat al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent (Lleida).

Del resultat de les anàlisis toxicològiques efectuades, ha pogut determinar-se que es tracta de residus irritants i corrosius caracteritzats com a perillosos, que poden provocar un dany substancial en la qualitat de l’aigua superficial i en els aqüífers i un risc per a la salut de les persones i per a la fauna i la flora. De l’informe veterinari de la necròpsia efectuada als animals, es desprèn que la mort va ser provocada per la seva exposició i contacte amb la substància química i per la inhalació del producte. El mateix informe va confirmar que entre ells es trobaven diversos exemplars d’abellerol, cabussó comú, gaig blau europea i una altra del gènere “Tringa”, totes elles aus incloses en l’annex d’espècies protegides de fauna salvatge autòctona de la Llei de protecció dels animals a Catalunya.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.