Irene, la dona que va rescatar una família de gats del fred

0

irene-llar-dolça-flokiLa Irene i en Pepe porten “La Llar Dolça”, un conegut bar de Cappont al carrer Agustí Duran i Santpere. Sobta bastant al arribar-hi, trobar-te a la porta amb dues capses amb mantes, i un petit pot amb pinso per gatets. Un parsimoniós gat, de pare desconegut, et rep amb un ull obert i l’altre tancat, mentre es tapa una mica més amb la manteta, on ha decidit passar el matí fred i boirós que fa avui a Lleida. El passat gener, la Irene va escoltar els plors d’una gata tot just al solar de davant del bar. “Cada l’escoltàvem plorar i la veiem tremolar. De mica en mica ens va agafar confiança, i es va anar apropant”. La gata, que van batejar com a “Mixeta”, estava embarassada, i al cap de poc va tenir quatre gatets. “Estava prima i esquelètica. Però de mica en mica es va anar animant i refent”. Dels quatre gatets solament en queda un, en Floki. Els altres tres van tenir un final dolorós. Dos van morir atropellats i un enverinat.

“Els clients els saluden en entrar i en sortir, ja formen part de la família” explica la Irene, que dia darrere dia irene-llar-dolça-gatsels ha anat cuidant i alimentant. “No podem permetre que amb aquest fred els pobres animals estiguin al carrer sense llar. L’altre dia van venir d’una protectora de gats, i ens van felicitar per la tasca que estàvem fent, perquè ells estan saturats i no poden atendre més animalons”. Ho explica la Irene, mentre en Floki i la Mixeta no es mouen del seu cantó. Dos gats de carrer, que per norma són murris a tothom, es comporten amb ella com si fos la seva pròpia mare. És el que passa quan algú et tracta amb una mica d’amor i dignitat: qualsevol episodi anterior s’oblida, per transformar-te en un ésser viu que estima.

 

No m'agradaM'agrada (+2, 4 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.