Joventut registra 895 activitats de lleure aquest estiu a les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu i Aran

0

La Direcció General de Joventut ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 895 activitats de lleure per aquest estiu a les sis comarques de Ponent i a les sis comarques més de l’Alt Pirineu i Aran, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 4.620 monitors i directors de lleure i 33.605 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (14.059 inscrits en 430 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les acampades (8.519 i 194), les colònies (8.064 i 145 activitats), les rutes (2.404 i 102) i els camps de treball (559 i 24).

I pel que fa al lloc de realització, l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran compta amb 20.254 participants en 499 activitats, amb un predomini de les acampades (40% del total), mentre que l’àmbit territorial de Ponent reuneix 13.351 participants en 396 activitats, on l’activitat majoritària són els casals d’estiu (72% de totes les activitats).

Per comarques, la Cerdanya és la comarca amb més participants inscrits amb un total de 5.898, seguida del Segrià (5.508), el Pallars Sobirà (4.872), la Noguera (3.690), el Pallars Jussà (3.352), l’Alta Ribagorça (2.718), l’Alt Urgell (2.575), el Pla d’Urgell (1.568), la Segarra (1.258), les Garrigues (895), la Vall d’Aran (839) i l’Urgell (432).

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí el director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, acompanyat de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell i de la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas. Poch ha assistit a l’entrega de diplomes als 15 participants del camp de treball “Recuperem el Sitjar” que té lloc a Penelles (la Noguera), que és la novetat d’aquest 2018 a l’àmbit de Ponent pel que fa a camps de treball.

Foto de la visita del director de l’ACJ al camp de treball de Montgai

Els joves de 14 a 17 anys que durant la segona quinzena de juliol participen en aquest camp –organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per l’Associació de Festes i Cultura de Penelles– hi fan tasques de neteja i restauració d’un dels sitjars amb més simbologia del poble, a més de senyalitzar la ruta perquè el públic en general pugui conèixer aquest vestigi d’interès històric.

Prèviament, la comitiva ha visitat les tasques del camp de treball de la Direcció General de Joventut “Recuperació de senders”, a Montgai (la Noguera), en el qual 24 joves voluntaris fan tasques de restauració ambiental i de senyalització i explicació de la flora i fauna de l’entorn, així com de recuperació de camins històrics amb l’objectiu de condicionar-ho per a fer-hi rutes turístiques.

Al final de la visita al camp –que està gestionat per la Fundació Josep Carol–, Poch ha posat en valor l’aposta del Govern per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís i la feina del jovent participant per transformar la realitat, i en el cas concret de Montgai, ajuden també a recuperar el patrimoni natural i cultural de Catalunya.

Durant el matí, Cesc Poch també ha conegut el desenvolupament dels casals d’estiu organitzats a Montgai i Penelles per part de l’AMPA CEIP La Colomina i de l’ajuntament, respectivament.

A la tarda, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, s’afegirà a la comitiva per visitar el terreny d’acampada i campament juvenil de Fundesplai instal·lat a Àger, on aquests dies hi tenen lloc activitats de lleure del Grup d’Esplai Espurnes (d’Esplugues de Llobregat), el Grup Recreatiu, Educatiu, Social, Cultural i Alternatiu “Gresca” (de Ripollet) i el Centre d’Esplai Druida (de Barcelona).

D’altra banda, la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, va visitar ahir diferents activitats de lleure a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran, com ara el casal de vacances municipal organitzat al Pont de Suert; les estades del Centre d’Esplai Sant Jaume de Mollerussa a la Casa de Colònies Montsant, a Vilaller; les colònies Claver a Senet, o la visita al camp de treball de la DGJ “Recuperem camins històrics a l’Alta Ribagorça”, també al Pont de Suert.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.