Joves catalans es formen a través de pràctiques en empreses a l’estranger

0

El primer grup de joves que participen al projecte Mobilicat de la província de Lleida gestionat per l’Associació Alba de Tàrrega i impulsat per Garantia Juvenil han marxat aquest cap de setmana a Alemanya a realitzar els 3 mesos de pràctiques formatives a empreses. El programa pretén generar noves oportunitats a joves per accedir al mercat laboral a través d’una experiència formativa gratuïta a l’estranger.

associacio alba mobilicatEn total són 9 joves d’entre 18 a 29 anys de diferents poblacions catalanes. L’entitat alemanya Solaris, situada a la ciutat de Chemnitz, els acollirà durant aquest temps i els posarà en contacte amb empreses per a realitzar-hi una formació laboral. Els joves han realitzat durant el mes previ al viatge una formació en idiomes i en interculturalitat, i compten en tot moment amb un tutor que els fa el seguiment.  A finals del mes d’abril marxarà el segon grup de joves cap a Itàlia i un tercer grup, en el qual hi participen persones amb discapacitat de l’Associació Alba, viatjaran a Perpinyà (França) el mes de maig.
L’Associació Alba és l’única entitat que lidera el programa Mobilicat a la província de Lleida després de guanyar-ne el concurs gràcies a la seva experiència de més de 15 anys en projectes europeus. Aquesta s’ha encarregat de buscar i fer la selecció dels joves i de contactar amb les entitats d’acollida dels respectius països que han fet d’intermediàries amb les empreses.
No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.