La 10a Biennal d’Art Leandre Cristòfol conclou diumenge i anuncia el veredicte de la comissió de compra

0

El Centre d’Art la Panera de l’Ajuntament de Lleida tanca aquest diumenge la 10a edició de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol, una edició especial que ha crescut físicament, en el seu marc geogràfic i en disciplines artístiques. Per una banda, les obres s’han pogut veure, a La Panera, a l’Església de Sant Martí i al Dipòsit del Pla l’Aigua; per l’altra, s’ha mostrat obra d’artistes catalans, espanyols i també d’altres països, com Portugal, Israel o Algèria; i finalment també s’ha apostat per incorporar propostes d’autors que treballen als límits dels llenguatges artístics.

Aquesta Biennal que va iniciar la seva singladura l’any 1997 i sempre ha estat promoguda des dels seus inicis exclusivament per l’Ajuntament de Lleida, té un doble objectiu: mostrar l’art més actual i augmentar el patrimoni artístic de la ciutat. Les adquisicions realitzades des de llavors ja sobrepassen el centenar i amb els anys s’ha confirmat la vàlua de les obres adquirides.

En aquesta edició, el jurat format per la directora de La Panera, Cèlia del Diego, el director del Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro, i tres crítics i comissaris independents, Teresa Blanch, Oriol Fontdevila i Javier Hontoria, ha optat per comprar obres de nou dels tretze artistes participants. La comissió de compra ha guiat el seu criteri en patrimonialitzar obres que suposessin un enriquiment de la col·lecció, i alhora fossin significatives dins la trajectòria dels artistes.

En concret els artistes i treballs seleccionats han estat els següents: Irene de Andrés, amb la seva videoinstal·lació Glory‘s; Erick Beltrán amb l’escultura Proyección del doble, Mauro Cerqueira amb l’escultura Trepadeira #8, Núria Güell amb la videoinstal·lació La Feria de las Flores; Ella Littwitz amb l’escultura The chamaleon was supposed to eat airItziar Okariz amb la instal·lació Diario de sueños; Aimar Pérez Galí amb la performance Sudando el discurso; Pol Merchan amb la seva sèrie fotogràfica Pirate Boys; i es completa la col·lecció de llibres d’artista de l’editorial CRU.

Foto Paeria

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.