La 3a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus s’amplia a vuit certàmens

0

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben enguany a la tercera edició, en diversos caps de setmana de maig, juny i juliol, amb 8 territoris de totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran proposant activitats. El director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, el director de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, i el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, han presentat l’esdeveniment avui a Lleida.

Foto Diputació de Lleida

Per ordre cronològic, els Festivals de Senderisme tindran lloc a la Vall de Siarb (Pallars Sobirà), la Cerdanya, Àreu-Pica d’Estats (Pallars Sobirà), la Muntanya d’Alinyà (Alt Urgell), la Vall de Boí (Alta Ribagorça), la Val d’Aran, la Vall Fosca (Pallars Jussà) i les Valls de Cardós (Pallars Sobirà).

Amb una durada d’entre dos i sis dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals i també activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques.

Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit. Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades permeten conèixer la cultura local: tastets gastronòmics, visites a museus o presentacions de llibres són el complement ideal.

L’IDAPA, a través de la Taula de Camins, és l’organisme públic que coordina els festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns definits amb els parcs naturals del territori. L’IDAPA compta amb el suport de la Marca Turística Pirineus i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Ara Lleida).

A la primera a edició dels festivals, celebrada l’any 2016, quatre territoris pirinencs van organitzar aquests esdeveniments, en què van participar un total de 600 persones. A la segona edició s’hi van afegir dos territoris més i els visitants van créixer fins als 800. Enguany s’espera superar aquestes xifres i seguir consolidant els festivals.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.