La ciència pren els carrers de Lleida

0

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat un dels grans protagonistes de la 12 edició de la jornada Ciència al Carrer, que s’ha celebrat avui sota l’organització del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, que depèn del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La cita, que con és habitual compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, està concebuda com una mostra de tota mena d’experiments científics. La Fira de Ciència al Carrer és una activitat col·lectiva que involucra centres educatius de nivells no universitaris, algunes universitats i altres institucions de referència, en experiències educatives a l’entorn de la ciència i en la divulgació científica a la població jove i a persones de totes les edats.

Foto IEI

En aquesta 12a edició, amb més d’un miler d’inscrits, les activitats han anat a càrrec de 41 centres educatius, 21 divulgadors de ciència i 23 entitats i empreses que, al llarg de tota la tarda, han ofert les seves tales de participació, ubicades en diferents punts de centre històric de Lleida, com ara els voltants de l’edifici gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el carrer Major, el carrer Vila de Foix, Blondel i el Pati de les Comèdies. A més dels experiments de tota mena, també s’ha plantejat una gimcana científica per la fira consistent en un recorregut per diferents parades responent diferents qüestions.

Al marge d’aquesta activitat da tarda, el programa de Ciència al Carrer incloïa, durant el matí, a l’Aula Magna de l’IEI, la presentació del Pla Steam.cat, un pla d’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques per promoure un augment en l’interès per aquests estudis i les vocacions tecnològiques entre els joves, especialment entre les noies. També el matí, al CaixaForum Lleida, s’ha ofert ‘Petit Univers’, un concert pedagògic sobre la història de l’univers, i també hi ha hagut una visita guiada al Dipòsit del Pla de l’Aigua.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.