La Crida-CUP no n’espera res de la nova persona del PSC que ocupi l’alcaldia

0

Arran de la notícia de la dimissió del Paer en Cap per ocupar un càrrec d’ambaixador a Andorra, el grup municipal de la Crida per Lleida- CUP, ha volgut explicar breument el seuposicionament a l’espera de les explicacions de l’equip de govern. “La Crida-CUP ha combatut aquests anys el model polític del PSC i els seus socis de govern encapçalats per Àngel Ros, basat en les privatitzacions dels serveis i de l’espai públics i una política social de beneficència i assistencialisme traslladant sobre el tercer sector la responsabilitat en l’assistència a les persones vulnerables i la cooperació internacional” han manifestat en un comunicat.

“Un model de cultura participativa amb una regidoria impermeable a les aportacions del teixit social i amb al·lèrgia a les consultes ciutadanes, i una política de gènere d’aparador sense un servei d’acollida d’urgència a dones en situació de violència de gènere ni polítiques públiques feministes reals. Un model on les polítiques de drets civils segreguen en lloc de lluitar contra el racisme i l’exclusió. Un model que ha girat l’esquena a la memòria històrica mantenint noms de feixistes encara als carrers” han afirmat des de la Crida-CUP.

“El “model Ros” ha estat el model de la Llotja, Magical, Museu del Clima o Parc de les Arts, el dels temporers dormint al carrer des de fa anys, el de més de 1000 famílies en espera d’un pis social, la Lleida que ha augmentat i cronificat la pobresa, un model que ha girat l’esquena a milers de persones que van anar a votar el 1-O i van ser agredides mentre el seu alcalde parlava de violència proporcionada, un model que ha negat sistemàticament el dret d’autodeterminació i ha fet ulls cecs davant l’existència de presos al carrer, un model que ha imposat, de la mà dels seus socis de Ciudadanos, el bilingüisme a Lleida atiant un conflicte lingüístic inexistent” afegint que “Ros abandona la seva responsabilitat davant el pànic a les urnes, deixa la ciutat amb un enorme deute econòmic, els serveis socials desballestats, ferides obertes en el teixit social, i aconsegueix la plaça d’ambaixador sense cap coneixement i experiència diplomàtica com a gratificació pels serveis prestats a les elits i al govern espanyol. Ara ocuparà el càrrec un alcalde que no ha triat la ciutadania i La Crida es pregunta ara quin es el preu que pagarem les lleidatanes i lleidatans per reeditar el pacte del 155 a la Paeria de Lleida, que pot continuar amb més persecució de la llibertat d’expressió en l’espai públic”. Per finalitzzar, la Crida-CUPha afirmat que no espera cap canvi significatiu en el model de ciutat, aafegint que “tornem a estendre la mà als partits d’esquerres de la Paeria per configurar un pacte post electoral com s’ha fet a Sabadell o Badalona per construir un model de ciutat que aposti per la justícia social compromesa amb la República Catalana”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.