La Crida demana que la Paeria actuï contra l’assetjament d’Endesa

0

La Crida per Lleida – CUP ha demanat avui que l’ajuntament de Lleida intervingui davant les actuacions d’assetjament de l’empresa Corporación Legal de ENDESA, i que estudiï possibles accions legals a través dels serveis jurídics municipals.

La formació ha presentat una proposta de resolució a la comissió informativa per a les polítiques de drets i serveis a les persones i una queixa a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Lleida.

En ella ha demanat que l’Ajuntament de Lleida tramiti una queixa formal a Endesa per haver traslladat la gestió del deute dels seus usuaris i usuàries a una empresa que utilitza pràctiques fraudulentes de cobrament. També demana a l’Ajuntament de Lleida que es posi en contacte amb totes les persones que disposen del corresponent certificat de pobresa energètica per tal d’informar-los dels seus drets davant aquestes males praxis, i oferir-los-hi el seu suport a través dels serveis jurídics municipals.

Segons el grup, darrerament s’han detectat pràctiques que vulneren clarament els drets dels i les usuàries. Pràctiques d’assetjament telefònic per part de l’empresa Corporación Legal d’Endesa, que afecten persones que pateixen una vulnerabilitat econòmica i que disposen d’un certificat d’afectades de pobresa energètica emès pels serveis socials de la Paeria. “Cal tenir en compte que moltes de les persones que habiten pisos propietat de l’Ajuntament adscrits a la Mesa d’Emergència, estan vivint també aquesta situació d’assetjament” han explicat.

“Aquestes ciutadanes i ciutadans reben trucades i missatges via telefònica per part de persones que, segons diuen a la trucada, són advocats de l’empresa Corporación Legal d’Endesa, en què se’ls requereix el pagament immediat d’un deute o se’ls amenaça en dur-les a judici” han afirmat des de la Crida per finalitzar.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.