La Crida promou la xarxa d’entitats pels drets socials i laborals de les persones immigrades a Lleida

0

Aquest dilluns s’ha constituït una xarxa d’entitats que lluiten pels drets laborals i socials de les persones immigrades. L’eix principal és la denúncia de la llei d’estrangeria al servei del model agrari neoliberal. Un model que usa mà d’obra immigrada per a rendibilitzar els beneficis mantenint els treballadors en situació de semi esclavatge, alhora que porta a l’empobriment de les explotacions agroalimetàries familiars i la sobirania alimentària.

La xarxa s’ha constituït aquest matí a la taula d’entitats que la campanya “Fruita amb justícia social”, impulsada per la Crida-CUP Lleida, ha organitzat a la plaça Paeria de Lleida. La taula ha tingut lloc el mateix dia que oficialment s’inicia la campanya de la fruita.

A la taula hi han intervingut les entitats sotasignants del manifest que formen part de tot el territori català i amb el suport del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores). S’hi han intercanviat experiències amb l’objectiu de fer-la créixer. La campanya anuncia mobilitzacions per a exigir l’alberg públic de temporers i denuncia que l’espai impulsat per l’Ajuntament no compta amb les condicions mínimes per a garantir la dignitat de les persones temporeres.

Les 22 entitats signants del manifest són Tanquem els CIE, Tancada per Drets, Arrels Sant Ignasi, Fotomovimento, Unitat contra el feixisme i el racisme, SOS Racisme, CGT, Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Sindicat Manter, Càrnies en Lluita, Som lo que sembrem, Assemblea Pagesa, Coordinadora d’ONG i altres moviments solidaris de Lleida, Biblioteca Maria Rius, Papers per Tothom, Casal de Joves, Plataforma No en el nostre nom, Assemblea Llibertària, Ateneu Cooperatiu la Baula, La Cuina del Comú, ARRAN Lleida, Grup de Dones de Lleida, Comissió de Drets Humans i Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, CUP nacional.

Xarxa d’entitats de la campanya “Fruita amb justícia social”

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.