La jornada Haima per un Sàhara lliure projectarà el documental “Raíces y clamor”

0

El documental Raíces y clamor, dirigit per Ebbaba Hameida i realitzat per Saâd Jebbourde, es projectarà al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) aquest dijous dia 7 d’abril, a les set de la tarda, dins una nova edició de la ‘Haima per un Sàhara lliure’.

La jove periodista i directora del curt serà l’encarregada de presentar-lo després que hagi estat visionat a diferents ciutats de l’Estat, al Parlament britànic, al Consell de Drets Humans de Nacions Unides a Ginebra, a París, a Buenos Aires o a la Universitat de Nairobi (Kènia), entre d’altres. Produït per Dajla.Org, amb el patrocini de la Universitat Complutense de Madrid, el documental retrata la fortalesa i els fonaments de la cultura sahrauí com a pilars de la seua lluita al desert des de fa 40 anys, a través de la mirada de deu joves sahrauís que viuen a Espanya, com la directora del curt.

Cartell_Haima_per_un_Sahara_Lliure UdLAquest serà el plat fort de la jornada que anualment organitza l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida (ODEC), l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida per informar i sensibilitzar del conflicte sahrauí.  ”Haima per un Sàhara lliure’ tindrà lloc al campus del Rectorat, tot coincidint amb l’any que se celebra el 40è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), al 1976.

Jornada de tallers i activitats

La jornada s’inicia amb la tradicional plantada de la haima (tradicional tenda sahrauí) a la Plaça Víctor Siurana al voltant de les 10.00h. Al matí, es duran a terme tallers per a escolars sobre el Sàhara Occidental a càrrec de l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, mentre que a la tarda es podrà degustar te sahrauí i assistir al contacontes infantil Amarg, Dolç i Suau, d’ACAPS Wilaia Alt Penedès.

Durant tot el dia es podran veure dos exposicions: Les mines antipersona al Sàhara Occidental, de Francesc Dugo, cedida per Sabadell Acull Infants Sahrauís, al vestíbul del Rectorat; i La metàfora del poble sahrauí, de la Fundació Lleida Solidària, a la Plaça Víctor Siurana.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.