La Paeria estudiarà la creació d’un sistema de depuració de les aigües residuals a Sucs

0

L’Ajuntament de Lleida iniciarà la redacció dels projectes per renovar i incrementar el diàmetre de les clavegueres del carrer Major i del carrer dels Horts de Sucs i, també, iniciarà els treballs preliminars per a la redacció del projecte d’un sistema de depuració de les aigües residuals prop de l’Entitat Municipal Descentralitzada, després que l’estudi que s’ha realitzat sobre el sistema de clavegueram del municipi per resoldre els problemes de capacitat de la xarxa en episodis de fortes pluges hagi conclòs que són necessàries aquestes actuacions per aconseguir una correcta evacuació de l’aigua i evitar, d’aquesta manera, les inundacions que es produeixen en dies de pluja intensa.

Foto Paeria

El president de l’EMD de Sucs, Guillem Boneu, presidirà aquesta tarda, acompanyat pel tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, i el regidor de Sucs, Joan Gómez, la presentació de l’estudi sobre l’estat del clavegueram de Sucs, que ha permès construir, en un plànol detallat en 3D de la xarxa de clavegueram i un model hidràulic de càlcul i anàlisi del comportament de la xarxa davant diferents hipòtesis d’intensitats de pluges.

El model ha permès identificar les mancances de la xarxa que originen els problemes i aportar les solucions. Del càlcul realitzat se’n desprèn que cal renovar i incrementar el diàmetre de les clavegueres del carrer Major i del carrer dels Horts, projectes que es redactaran i s’executaran per fases, preveient-se la primera actuació durant el primer semestre de 2018. L’estudi també ha posat de manifest la necessitat de dotar a Sucs d’un sistema de depuració propi de les aigües residuals, per la qual cosa l’Ajuntament de Lleida iniciarà els treballs preliminars per a la redacció del projecte corresponent.

L’estudi, realitzat per FCC Aqualia, es basa en un inventari detallat i l’aixecament topogràfic de tota la xarxa de clavegueram del terme municipal, ja sigui mitjançant inspecció visual dels pous de registra, el pas de càmeres robotitzades per l’interior de les canonades i la realització d’excavacions puntuals per poder localitzar els col·lectors existents.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.