LA REPÚBLICA: L’OPORTUNITAT CLAU PEL MÓN AGRARI, DE MONTSERRAT FORNELLS

0

La República catalana que estem construint ens donarà les eines per garantir el benestar de la ciutadania i ens permetrà també protegir el sector agrari de casa nostra. Es tracta d’un sector que representa el 3,2% del PIB de Catalunya, dóna feina a l’1,5% de la població activa, i genera 6.530 milions d’euros l’any. Amb tot, el 70% de la producció agrícola catalana no rep cap ajut europeu. Això passa perquè és l’Estat qui decideix la redistribució dels ajuts, i ho fa seguint un model agrícola ben diferent al nostre. Volem que el sector agroalimentari deixi d’estar desemparat. I volem tenir un Estat que defensi els interessos dels nostres pagesos i ramaders.

Per això ens cal un nou Estat. Un Estat que doni al sector garanties d’un futur digne i amb esperança i afronti els principals reptes que el món agrari català té per davant, com el relleu generacional, uns preus competitius, l’adaptació tecnològica del camp, la gestió de les dejeccions, i la producció ecològica. Un Estat que potenciï el consum de proximitat i uns preus justos, i lluiti contra l’abús de poder dels grans distribuïdors.

Al Parlament ja estem treballant per afrontar molts d’aquests reptes -al passat Debat de Política General, per exemple, vam aprovar una resolució per tal de dissenyar i implementar una estratègia integral en tractament de dejeccions ramaderes que permeti millorar en la gestió de les explotacions agràries- però, per damunt de tot, estem immersos en una legislatura que ens ha de portar a la construcció d’un estat català independent en forma de República.

Com a país, tenim el repte més gran que mai hem tingut: la construcció de la nova República Catalana que ens ha de portar a la plena sobirania i a disposar de les eines necessàries per treballar pel benestar de la nostra gent i del nostre territori. Perquè no serà fins que constituïm la República Catalana, que podrem disposar de totes les eines necessàries perquè el sector pugui fer front a les dificultats que actualment pateix. La construcció de la República serà l’oportunitat per decidir quines polítiques necessita el sector i defensar-les a la Unió Europea, serà el moment perquè el sector agroalimentari esdevingui estratègic pel país.

Montserrat Fornells i Solé, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i Diputada al Parlament de Catalunya

Montserrat Fornells

Montserrat Fornells

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.