La Segarra engega a Vergós de Cervera un nou model de recollida selectiva.

0

La Segarra és una de les comarques de Catalunya on més es recicla, gràcies a l’esforç fet pels veïns. Això no obstant, els resultats de recollida selectiva s’han estancat i en les poblacions de menys de 300 habitants, on no està implantada la recollida porta a porta, es genera el triple de rebuig i la recollida resulta més cara. Per aquests motius cal treballar per millorar el reciclatge.

Foto Consell Comarcal de la Segarra

El Consell Comarcal posarà en marxa un nou model de recollida de residus als nuclis rurals de la Segarra. Segons els responsables, amb aquest fet es persegueix l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva, després d’haver estudiat quins són els sistemes de recollida de residus per aconseguir que es recicli al màxim. La prova pilot del qual s’inicia aquesta setmana a Vergós de Cervera.

Els envasos, el paper/cartró i el vidre es podran seguir llençant igual que es fa actualment, és a dir, dipositant-los als contenidors tipus iglú de color groc, blau i verd respectivament. Els grans canvis en aquest model de recollida els trobem en la fracció orgànica i el rebuig. Els residus orgànics caldrà que es llencin al compostador comunitari que s’ha instal·lat al costat dels contenidors actuals, i permetrà obtenir compost al mateix indret. Un segon canvi serà que els veïns hauran de treure el rebuig només un cop a la setmana. El dia de recollida serà el dijous al matí, per tant el veí haurà de treure el rebuig el dimecres a la nit. Des del Consell Comarcal s’ha proporcionat a cada habitatge un cubell que servirà per treure el residu en el dia que pertoca. El cubell es penja en un penjador ubicat a la zona de contenidor, i cada habitatge té un lloc assignat.

Tal com ha explicat el conseller comarcal de l’àrea, Josep Maria Calderó, des del Consell Comarcal, aquest nou model de recollida es farà extensible a la resta de nuclis de menys de 300 habitants de la comarca, de forma progressiva.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.