L’Embarrat de Tàrrega mostrarà una vintena de treballs sobre el concepte de silenci

0

Tàrrega celebrarà el cap de setmana del 25, 26 i 27 de maig la 5a edició de l’Embarrat – Festival de Creació Contemporània. El Museu Trepat de la capital de l’Urgell exhibirà una vintena de treballs d’artistes emergents dins l’exposició central anomenada “La Gran Màquina V”. El videoart, la fotografia, el disseny o el còmic són algunes de les disciplines artístiques que hi participaran, sempre des d’un prisma radical i d’avantguarda. La convocatòria prèvia va rebre un total de 235 propostes, de les quals se n’ha seleccionat 22. L’Embarrat 2018 presenta com a eix temàtic el concepte del silenci des d’un doble vessant: “el silenci introspectiu de recerca personal i el silenci imposat per la repressió”, segons ha puntualitzat Jesús Vilamajó, codirector de l’Embarrat. Els autors seleccionats procedeixen de les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona; punts de l’Estat com Madrid, Sevilla o Gijón; i d’Itàlia, Alemanya, Portugal, Costa Rica o Perú en l’apartat internacional. Val a dir que el crític d’art Frederic Montornés comparteix enguany la tasca del comissariat de “La Gran Màquina V” al costat de Jesús Vilamajó.

Novetats a la Nau 18

La Nau 18 del Museu Trepat, rehabilitada l’any 2016, acollirà com a novetat la mostra “Petits silencis” a càrrec dels alumnes de 3r de primària de l’Escola Pia de Tàrrega. Consta de 7 peces elaborades a partir de diferents formats i tècniques responent al concepte de silenci que els infants han treballat a les aules. A més, aquests joves autors inauguraran el festival el divendres 25 de maig, a 2/4 de 8 de la tarda, amb l’acció “L’arbre Fènix dels petits silencis”. La Nau 18 també serà escenari del projecte “Silencis que ho diuen tot”, exposició reivindicativa de fotografies d’una vintena de periodistes i comunicadors locals. Completarà l’espai la proposta “Herencias” de la targarina Candela Llop. “La Nau 18 es convertirà així en un pavelló que concentrarà propostes sorgides de la societat targarina”, ha afirmat Natàlia Lloreta, codirectora del festival.

Lo Petit Embarrat

En el decurs de la presentació celebrada avui, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que l’Embarrat ja és una cita consolidada entre el públic que busca noves sensacions en el món de l’art i que, per tant, ja és un referent dins aquest àmbit. També ha posat en valor el fet que arribi a una àmplia franja de públic. En aquest sentit, es repetirà per segon any consecutiu Lo Petit Embarrat, una aposta per la creativitat de petits i joves. Així, aquesta parcel·la del programa inclourà una escape-room del silenci; un taller de frottage (tècnica de calc creatiu); confecció de mandales; el joc de construcció lliure “La Gran Molècula”; i la col·laboració del col·lectiu targarí Crazy Hands.

Activitats paral·leles amb música, arts escèniques i gastronomia

Paral·lelament, l’Embarrat oferirà una àmplia programació d’accions, música electrònica i arts escèniques experimentals. El divendres 25 tindrà lloc l’espectacle de dansa “Llac” a càrrec d’Ensemble Topogràfic. El dissabte 26 la formació manresana Puput presentarà el seu darrer treball musical, “Purga”. El diumenge 27 actuarà el col·lectiu d’acció sonora Seward. Pel que fa a l’apartat gastronòmic, a més de food-trucks, se celebrarà el dissabte 26 un “dispositiu paella-ritual” que convertirà el fet de cuinar en una performance participativa amenitzada amb les cançons de Blues by Chance.

Col·laboració amb Fira Tàrrega

L’Embarrat col·labora per segon any consecutiu amb FiraTàrrega acollint l’assaig obert de la companyia Emilia Gargot. El col·lectiu oferirà un espectacle inspirat en l’obra “La terra de molts noms” de l’artista txec Josef Čapek. L’espectacle, “ZH O 36 MILIONS D’ANYS A 120 KM/H”, tindrà lloc el divendres 25 a les 10 de la nit. L’Embarrat 2018 és organitzat per la Regidoria de Cultura, el Museu Trepat, la Diputació de Lleida – IEI i el Centre d’Art La Panera.

Presentació de l’Embarrat

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.