Lleida dedica el seu Festival Internacional de Poesia a Manuel de Pedrolo i Maria-Mercè Marçal

0

El Festival Internacional de Poesia de Lleida dedicarà la seva segona edició a Manuel de Pedrolo i a Maria-Mercè Marçal. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat l’esdeveniment, que tindrà lloc del 20 al 23 de novembre, convertint aquest mes en “el mes més literari” a la ciutat, com ha remarcat l’alcalde. El certamen poètic, recuperat l’any passat i que agafa el fil del Mahalta i Destí Poesia, anirà precedit la setmana anterior pel lliurament dels Premis Literaris Josep Vallverdú i Màrius Torres que homenatjaran Jordi Pàmias, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Cultura i qui té la Medalla de la Paeria al Mèrit Cultural.

El certamen se suma a l’Any Pedrolo, de qui es commemora el centenari del seu naixement. Així, la tinent d’alcalde Montse Parra ha indicat que la producció de la Paeria “Dir Pedrolo”, del 2016 amb motiu dels 25 anys de la mort de l’autor, es representarà al Teatre Municipal de l’Escorxador per a un miler d’alumnes. Parra ha posat en relleu la col·laboració institucional per tirar endavant l’esdeveniment, dedicat a la poesia i als poetes.

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, ha incidit en les figures a les quals es dedica el certamen i en la unió de les institucions per fer-lo possible. També ha comentat que el festival té una prèvia el dia 19 de novembre, amb Marçal /Abelló. Igualment, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, ha reivindicat la centralitat poètica i les dimensions social i cívica de la poesia, com a element de coneixement i de transmissió.

Els comissaris del festival, Àngels Gregori i Anton Not, s’han encarregat d’avançar les activitats que conformen el programa, que s’està acabant de configurar. Gregori i Not han assenyalat que el festival pretén posar en valor i ser l’altaveu del a poesia local lleidatana i universal, així com també portar a Lleida grans veus de la poesia internacional. La voluntat, ha explicat Gregori, és “fer de lleida al novembre la capital de la poesia” i “posicionar-la dins el gran circuit de la poesia”, juntament amb Barcelona, Manresa i Sant Cugat. Han afegit que l’esdeveniment ha de ser el motor per exportar potencial poètic de Lleida i per situar-lo al mapa poètic del territori.

Presentació del Festival

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.