Movember, bigotis a favor de la salut masculina

0

Aquest diumenge 1 de novembre es dóna el tret de sortida, un any més, al moviment Movember, un esdeveniment anual en què els homes es deixen créixer el bigoti durant tot el mes. La intenció és crear consciència sobre temes de salut masculina, com el càncer de pròstata i de testicle. Paral·lelament des de la Fundació Movember també es recapten diners perquè cada país participant pugui ajudar a diverses institucions vinculades amb temes de salut masculina.

Fundació Movember

Fundació Movember

L’origen del Movember, a Austràlia

L’any 2003 va començar el moviment a Austràlia, quan un grup de joves de Melbourne va decidir que es deixaria créixer el bigoti per donar suport a un amic afectat de càncer de pròstata. L’any següent, la fundació que es va crear va començar a recaptar diners per tal de destinar-los a la lluita contra els càncers que afecten els homes. Al cap d’uns anys, el moviment es va començar a estendre i es celebrava a Canadà, Estats Units, Regne Unit i Espanya. Actualment hi participen diversos països i el moviment ha quallat amb força entre diverses personalitats del món del cinema, la televisió i els esports.

El Movember a Lleida

Postureig de Lleida

Postureig de Lleida

Aquesta moda també ha arribat a la ciutat de Lleida amb diverses festes que se li han dedicat en els darrers anys i també amb un impuls important que va donar el Sr. Postu fa dos anys quan va començar a promoure la lluita contra el càncer amb la venta de xapes solidàries. El càncer de mama amb la xapa #ILovePopes va ser la primera xapa solidària que Postureig Lleida va impulsar i tot seguit, donat l’èxit de la iniciativa i la necessitat creixent de trencar tabús amb el càncer masculí, va fer la xapa #ILoveBigotis. Els beneficis que obté amb la venda de la xapa, que aquest mes de novembre es potenciarà, estan destinats a l’Institut de Recerca Biomèdica, per crear un grup de suport a afectats de càncer de pròstata a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i a l’Hospital de Santa Maria de Lleida.

Com es participa al Movember?

Formar part del moviment és molt senzill. Aquest diumenge tots els homes s’han d’afaitar els bigotis i durant tot el mes de novembre s’han d’afaitar tota la cara, excepte la zona del bigoti, senya de suport a la campanya. També es pot fer una aportació econòmica. De fet, per no excloure les dones de la participació, es demana que ho facin amb donatius. Des del 2004 la fundació ha recaptat més del 500 milions de dòlars en la vintena de països en què es celebra, el que ha permès finançar més de 800 accions per a combatre aquestes malalties.

Consells de salut

Des de la web de la Fundació Movember s’ofereixen una sèrie de consells útils per prevenir futurs problemes de salut:

  1. Revisar l’historial familiar
  2. Mantenir un pes saludable
  3. Fer exercici
  4. No fumar
  5. Fer una dieta equilibrada
  6. Controlar l’estrès

El més important, però, és que quan s’observi qualsevol anomalia, es consulti amb el metge.

Facebook Fundació Movember Spain

Facebook Fundació Movember Spain

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.