Neix Ponent Coopera, per impulsar la creació de cooperatives i projectes d’Economia Social a les Terres de Lleida

0

Ahir al matí va tenir lloc la presentació oficial de Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida. L’acte es va celebrar a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, i va comptar amb la presència de representants de les cooperatives i administracions que donen suport a l’Ateneu. A la taula, presidint l’acte, s’hi van asseure Josep Vidal, director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; Neus Cortada, vicedegana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, i Anna Maria Capdevila, membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera.

Foto Ponent Coopera

El projecte que forma part del Programa Aracoop, l’impulsa i finança el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, Ponent Coopera es converteix en un dels 14 ateneus cooperatius que s’han posat en marxa al territori català. Ponent Coopera neix amb l’aposta clara d’impulsar l’economia social i solidària en aquest territori i amb l’objectiu de crear nous llocs de treball, estables i de qualitat a partir de la creació de noves cooperatives. L’equip promotor del projecte està format per l’Associació Alba i les cooperatives Tres Cadires, L’Olivera, La Cuina del Comú i el Risell.

La vicedegana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, Neus Cortada, va destacar la importància de la creació de Ponent Coopera i els seus beneficis pel territori de Ponent subratllant els valors afegits del cooperativisme. Cortada va accentuar l’oportunitat que suposa la creació de Ponent Coopera per fer xarxa entre les entitats i les administracions dels diferents municipis “hi ha una necessitat de generar cohesió social i crear economia més social i solidària, i estem molt contents que per fi hi hagi un agent que s’encarregui d’impulsar aquesta tasca al territori de Ponent”.

Així mateix, el director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal, va destacar el valor del cooperativisme per resoldre desigualtats i empoderar les persones, “l’Ateneu ha de contribuir a la generació de riquesa i ocupació i, sobretot, a la transmissió dels valors de justícia social i igualtat d’oportunitats” i va recordar que l’economia cooperativa ha superat la crisi mantenint més llocs de treball que l’economia capitalista.

Vidal va concretar en 4 milions d’euros l’aportació econòmica a tot el programa per aquest 2018, una mica més que la destinada l’any anterior. “Amb la creació dels 14 ateneus s’ha acabat constituint una xarxa que dóna l’abast a tot el territori de Catalunya amb la col·laboració de 692 entitats i amb un impacte l’any 2017 de més de 6.000 persones formades i 153 cooperatives creades”, va constatar Vidal.

Anna Maria Capdevila, tècnica de Ponent Coopera, va destacar els objectius principals de l’Ateneu, que impliquen fer arribar informació i assessorament sobre economia social i solidària i cooperativisme a un miler de persones, i que a finals de 2018 s’hagin constituït 30 noves cooperatives al territori de Ponent que generin un mínim de 30 llocs de treball. També, però, donar a conèixer l’economia social i les bones pràctiques d’aquesta, fer-ne difusió i promoció entre la població en general, i oferir formació per a emprenedors i estudiants de batxillerat i cicles formatius.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.