Ponent ja disposa de 94 establiments turístics certificats amb el programa “Moturisme Ara Lleida”

0

Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida disposen a partir d’avui de 94 establiments turístics certificats amb el programa “Moturisme Ara Lleida”, que acredita d’una manera específica que ofereixen un conjunt de serveis en les seves instal·lacions expressament pensats per atendre les necessitats i facilitar al màxim la comoditat al turista motoritzat. El projecte, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, és pioner en el conjunt de l’Estat espanyol.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, acompanyat pels responsables de la secretaria tècnica del projecte, han lliurat aquest matí a la sala d’actes de la Diputació de Lleida els diplomes i les plaques acreditatives a 26 establiments (20 d’allotjament turístic i 6 de serveis complementaris) que han obtingut en aquesta segona edició del projecte —en la primera van rebre la distinció 68 establiments— el segell distintiu que garanteix que estan oferint la millor estada als motoristes.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha explicat que el projecte pretén convertir la demarcació de Lleida en un referent a escala estatal per als aficionats al món de la moto i ha destacat que amb aquestes 26 incorporacions noves, que sumen un total de 94 establiments certificats, “aconseguirem tenir una major musculatura a l’hora de cercar mercats nous i donar a conèixer aquest projecte a escala estatal i internacional”.

Foto Turisme de Lleida

El director del Patronat de Turisme ha desgranat en el decurs de la trobada les diferents accions promocionals que duu a terme el Patronat de Turisme dins del pla d’accions previst per a aquest any 2017 per al programa “Moturisme Ara Lleida”, entre les quals ha destacat la participació a diferents fires i salons especialitzats en el món del motor que han tingut lloc a Barcelona i Madrid, com també en altres a escala internacional. També ha subratllat la col·laboració del programa “Moturisme Ara Lleida” amb moltes trobades i competicions vinculades amb les motos que s’han celebrat durant aquest any 2017 a la demarcació de Lleida. Així mateix, ha fet referència a les accions que des de la secretaria tècnica es duen a terme entre els mitjans de comunicació i les xarxes socials promocionant tant el territori com el programa “Moturisme Ara Lleida”. Entre aquestes accions, ha assenyalat diferents press trips adreçats a la premsa internacional. En concret, el viatge de premsa que va tenir lloc la setmana passada dirigit a 7 periodistes especialitzats en el món del motor d’Alemanya, Suïssa i Àustria i una nova acció que s’està duent a terme aquesta setmana adreçada a periodistes del mercat francès. Juli Alegre ha volgut remarcar que tot aquest conjunt d’iniciatives són només de suport a l’acció comercial que han de fer els respectius establiments adherits al projecte.

Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu, els responsables dels establiments certificats han hagut de superar un curs amb tallers on-line i presencials per poder adquirir els coneixements necessaris i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Els 26 establiments que han aconseguit la certificació en aquesta segona fase es comprometen a mantenir l’oferta especialitzada almenys els dos pròxims anys. El projecte és impulsat per la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

El projecte “Moturisme Ara Lleida” estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments d’allotjament turístic i els d’oferta complementària que reuneixen la infraestructura necessària per a aquest segment de públic. Fins ara 94 allotjaments turístics, restaurants, cafeteries i museus de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han obtingut la certificació “Moturisme Ara Lleida”.

El projecte aporta als usuaris uns beneficis directes en disposar d’uns establiments que han pensat a satisfer les seves necessitats. Per la seva banda, els establiments podran disposar d’unes eines per acollir un segment turístic que fa augmentar tant quantitativament com qualitativament un apartat del seu negoci. Vinculat amb aquest projecte, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha editat un desplegable amb informació detallada sobre 10 rutes moturístiques i 2.000 quilòmetres de recorreguts per carreteres amb corbes i paisatges de gran bellesa pel Pirineu i les Terres de Lleida que abracen el conjunt de les comarques lleidatanes.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.