Postius afirma que Ros se’n va perquè “no vol passar per una derrota a les municipals”

0

El president del grup municipal del PDeCAT i Unió, Toni Postius, ha explicat avui que considerala designació de l’encara alcalde de Lleida, Àngel Ros, per convertir-se en l’ambaixador d’Espanya a Andorra,com una resposta al fet que s’albira un gran canvi polític a la ciutat en les properes eleccions municipals i que Ros no vol passar per una derrota a les urnes. Postius ha recordat que poc després de la moció de censura de Pedro Sánchez ja va advertir que li constava que Ros estava fent gestions per obtenir un càrrec a la nova administració per abandonar l’ajuntament, extrem que aleshores va intentar desmentir el polític socialista. Per l’alcaldable del partit demòcrata, és indiferent qui sigui el paer en cap en aquests deu mesos previs a les municipals perquè seran un període de fi d’etapa abans d’un canvi de majories al ple.

Foto PDeCAT

“Estem vivint un final d’etapa”, afirma Postius. “El final de catorze anys de govern d’Àngel Ros i de quaranta anys de PSC a la ciutat de Lleida”. Toni Postius considera que “si l’alcalde Ros se’n va és perquè vivim un final d’etapa a la ciutat de Lleida. És indiferent qui el succeeixi en aquests deu mesos fins a les eleccions, perquè estic convençut que hi haurà un gran canvi”. En aquests sentit ha recordat que “la llei estableix que si hi ha una renúncia per part de l’alcalde, qui està cridat a rellevar-lo és la seva número dos, l’actual primera tinent d’alcalde. Veurem si respecten això o si fan com a l’època de l’alcalde Siurana, quan Maria Burgués va renunciar a ser alcaldessa en favor de Ros”. “En qualsevol cas seran deu mesos de final d’etapa”, ha insistit.

Postius asseguura que “si l’alcalde de Lleida reuncia a dirigir la ciutat, sent el màxim honor que pot ostentar qualsevol lleidatà, i ho fa incomplint el seu propi compromís electoral és perquè veu a venir una derrota electoral claríssima”. Ha volgut recordar que “ja vaig dir fa dos mesos que amb el canvi de govern a Espanya l’alcalde Ros s’estava buscant una sortida a l’ajuntament de Lleida perquè és evident que s’albira un gran canvi a Lleida en les properes eleccions municipals i que aquest canvi no passa, en cap cas, pel PSC ni per la reedició del tripartit del 155. L’alcalde volia fer un pas al costat, ha aspirat a molts càrrecs i al final serà designat com a ambaixador a Andorra. Li desitjo tots els encerts en aquesta nova etapa i que siguin molt millors que aquests darrers tres anys a l’Ajuntament de Lleida”.

Fent balanç, explica que “ha tingut un últim mandat molt polèmic marcat pel pacte amb Ciutadans que va comportar el punt i final a l’ús del català com a llengua preferent a la Paeria, pel tripartit del 155 que ha aprovat tots els temes en bloc, per l’espoli del Museu de Lleida i per les polèmiques amb les plaques i els noms de carrers franquistes”. Però sobretot, ha volgut posar l”accent que “no oblidarem la vergonya col·lectiva que vam passar quan l’1 d’octubre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van atonyinar els ciutadans de Lleida mentre anaven a votar i, al mateix temps, l’alcalde deia que aquestes càrregues havien estat proporcionades”. Postius recorda que, en aquest tema, Ros i els seus regidors han mantingut la mateixa posició sense fissures.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.