Postius aposta per “intentar una candidatura conjunta amb Esquerra” per a les pròximes municipals

0

El president del grup municipal del PDeCAT i Unió a la Paeria, Toni Postius, ha explicat avui que considera que la ciutadania de Lleida reclama unitat a les formacions independentistes per concòrrer juntes a les properes eleccions. En aquest sentit creu que és “una obligació” intentar arribar a un acord amb Esquerra Republicana per fer una candidatura conjunta. Postius ho ha dit en una entrevista a l’emissora UA-1, on ha reconegut haver mantingut uns primers contactes amb l’alcaldable per ERC, Miquel Pueyo, que confia que puguin fructificar després de les vacances d’estiu. Recorda que el PDeCAT va aprovar en la seva convenció municipalista promoure candidatures unitàries a les ciutats de més de 100.000 habitants, tot i que Esquerra ha mostrat fins ara les seves reticències a les llistes conjuntes. Pel que fa a la successió d’Àngel Ros al capdavant de a Paeria, ha lamentat la pugna pública dels dos aspirants i ha assenyalat que, sigui qui sigui l’elegit, simplement liderarà una gestora per conduir la ciutat fins a les eleccions.

Postius s’ha mostrat completament partidari d’una eventual llista conjunta. “La unitat sempre és un valor que s’ha d’explorar i que hem d’intentar aconseguir. Per part meva no hi ha cap recança per parlar absolutament de tot per arribar a conformar una candidatura unitària que garantiria una victòria claríssima a la ciutat de Lleida i que respondria a l’anhel majoritari de la societat que ens reclama, precisament, unitat”, ha explicat en l’entrevista. A més, ha recordat que “el Partit Demòcrata ja va acordar a la seva convenció municipalista que a les ciutats de més de 100.000 habitants intenteríem fer candidatures unitàries amb Esquerra Republicana per reforçar projectes netament independentistes i republicans”.

Foto PDeCAT

“Ja he tingut contactes amb Miquel Pueyo per explorar les possibilitats d’un acord”, ha assenyalat, i ha afegit que “a la tornada del mes d’agost haurem de veure exactament si hi ha camí o no hi ha camí”. “Per part meva hi haurà totes les facilitats del món per arribar a un acord. Tot i que Esquerra, en termes generals, ja ha dit que considera que separats sumem més que anant junts, no deixaré d’insistir per intentar presentar un projecte potent”. “La qüestió no és qui ha de ser alcalde o no, sinó si estem d’acord o no a fer una candidatura unitària. Jo dic, sense condicions, que estic per fer una candidatura unitària en que les dos principals forces sobrianistes de la ciutat sumem esforços i generem sinèrgies. És la meva aposta. Si ens posem d’acord en aquesta premissa, segur que ens entendrem amb tota la resta”.

Pel que fa a la pugna oberta per la successió d’Àngel Ros a la Paeria, Postius considera que el PSC “dona un espectacle que a mi no m’agrada com a ciutadà”. “No pot ser que l’elecció de l’alcalde s’acabi convertint en una mena de culebró. És molt poc seriós i posa de manifest que el projecte socialista a la ciutat s’ha acabat i que només queden qüestions relacionades amb personalismes. La situació m’entristeix i demostra que el que triarem de facto en el proper ple no serà res més que el nom que encapçalarà aquesta mena de gestora del 155 fins a les eleccions municipals, que és quan els ciutadans podran decidir el canvi de rumb de la ciutat”.

Per Postius no hi haurà diferències substancials en funció de quina sigui l’opció que s’acabi imposant: “Aquests darrers tres anys hem pogut veure que el bloc del 155 ha actuat amb unitat d’acció i amb el mateix posicionament per part de tots els regidors, per tant no preveig cap canvi, més enllà de la cara del cap d’aquesta gestora provisional fins als comicis”.

Finalment, ha expressat la seva sorpresa pel fet que Àngel Ros “no hagi convocat un ple per acomiadar-se, que és el que acostumen a fer els alcaldes quan pleguen abans d’acabar el mandat per fer un balanç”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.