Preveuen una ocupació del 80% de mitjana al Pirineu pel Pont de la Puríssima

0

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona afluència de visitants per a aquesta setmana del pont de la Constitució i la Puríssima a les zones de muntanya del Pirineu de Lleida, si bé la millor ocupació es produirà entre el 5 i el 10 de desembre, quan a les zones amb oferta d’esquí es podria assolir una mitjana d’ocupació del 80%. Aquest percentatge es pot veure incrementat a mesura que els complexos hivernals del Pirineu de Lleida també vagin augmentant l’oferta de neu a les pistes. La Val d’Aran és ara com ara el territori que té un nivell més alt de reserves, per causa del bon estat de l’estació de Baqueira Beret, que posarà en funcionament aquest cap de setmana 118 km de pistes i la totalitat dels remuntadors.

El pont de la Constitució i la Puríssima, considerat des de fa uns quants anys com una de les cites clàssiques de l’inici de la temporada d’esquí, es presenta enguany com una bona oportunitat per al sector turístic en general i especialment per al sector de la neu i l’esquí. Aquests dos ponts “aqüeducte” permetran, d’una banda, poder enllaçar nou dies festius amb només tres dies laborable. En canvi, el fet que enguany la festivitat de la Puríssima s’escaigui en divendres en el calendari afavorirà que la millor ocupació es produeixi en el segon tram festiu, entre el 5 i el 10 de desembre. La previsió d’ocupació turística enguany serà sensiblement molt millor que la del pont de l’any 2016, quan amb els mateixos dies festius, però situats en diferents dies en el calendari, la mitjana d’ocupació a les comarques del Pirineu de Lleida va ser del 60 % entre els dos ponts. Totes les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida restaran obertes al públic durant aquest llarg pont, però amb diferents gruixos de neu i quilòmetres de pistes.

L’estació de Baqueira Beret, que ja va poder inaugurar la temporada el 18 de novembre, una setmana abans del previst, disposa actualment d’una magnífica oferta de neu. Per a aquest cap de setmana posarà en funcionament 118 km de pistes i tots els remuntadors, que donen accés a 80 pistes. Aquesta bona oferta de neu ha animat el nivell de reserves, com també la percepció d’un bon pont. Per la seva banda, les estacions de Port Ainé i Espot Esquí tenen previst encetar la temporada demà divendres, amb un dia de forfet gratuït per als seus clients com a jornada de portes obertes, mentre que el complex de Boí Taüll Resort, a l’Alta Ribagorça, engegarà també la temporada aquest divendres amb 5 km de pistes. L’estació de Port del Comte, al Solsonès, inaugurarà dissabte, dia 2, la nova campanya de forma parcial.

Per la seva banda, el complex mixt de Tavascan obrirà demà, dia 1, per a usos turístics i recreatius. Pel que fa a la resta d’estacions de nòrdic, tenen previst obrir portes per a usos turístics el dia 6 de desembre les estacions de Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm i Virós Vallferrera, i per a la pràctica de l’esquí en el cas que arribin noves precipitacions, amb la qual cosa també es podria afegir a l’inici de temporada l’estació de Tuixent-la Vansa.

Els nivells d’ocupació turística a les diferents comarques del Pirineu de Lleida anirà relacionada molt directament amb l’oferta de neu. Als complexos hivernals s’espera l’arribada de noves precipitacions en forma sòlida, i també es preveu la producció de neu afavorida per les baixes temperatures, cosa que de ben segur millorarà en els pròxims dies l’actual estat de la neu al conjunt de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida.

Per aquest motiu, el Patronat de Turisme preveu que l’ocupació turística a les comarques del Pirineu de Lleida serà del 80 % entre el 5 i el 10 de desembre i podria situar-se en percentatges més notables d’acord amb els gruixos de neu i l’ampliació de l’oferta d’esquí dels complexos d’hivern. Del 2 al 4 de desembre el nivell d’ocupació serà inferior.

Per sectors, els establiments d’hoteleria del Pirineu preveuen una mitjana d’ocupació del 80 % i confien arribar fins al 85 % en el cas que les precipitacions de neu i les baixes temperatures dels pròxims dies millorin l’oferta d’esquí. Per la seva banda, els establiments de turisme rural preveuen una ocupació del 90 al 95 % entre el 6 i el 10 de desembre. Finalment, el sector del càmping, a les places de bungalous de la zona del Pirineu, espera arribar fins al 90 % d’ocupació entre el 5 i el 10 de desembre, tenint en compte que actualment el nivell de reserves oscil·la al voltant del 70 %, i confia incrementar-les els pròxims dies a mesura que s’atansi més el pont i arribin noves precipitacions de neu.

A més de les activitats relacionades directament amb la neu i l’esquí de cara al pont de la Puríssima i la Constitució, hi ha un nombre cada vegada més gran de turistes que visiten les comarques lleidatanes per gaudir tant del Pirineu com de les comarques de la plana, per passar uns dies de descans, en contacte amb la natura, tot descobrint la gran oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia, practicant el turisme actiu, descobrint alguna de les rutes turístiques i assaborint els millors plats de la cuina de Lleida elaborats amb productes autòctons.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.