Quatre candidatures opten al premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any

0

L’Ajuntament de les Borges ha rebut un total de 4 candidatures per al premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2017. Entre les propostes hi ha Antoni Bresolí, actual president del Consell Consultiu de les Garrigues; el Futbol Club Borges, club que va celebrar el seu centenari l’any 2017; el Grup de Diables i Tabalers Recerca, actius des de l’any 1975 i impulsors de les Trobades de Gegants i del primer grup de grallers de Borges, i les persones que van fer possible l’1 d’octubre a les Borges Blanques.

Entrega de premis de l’any passat (Foto Arxiu Aj. Borges Blanques)

El guardó, un quadre amb una olivera daurada, té com a objectiu la distinció a les persones que hagin dut a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de l’activitat humana i que sigui de caire positiu per a la ciutat borgenca.

La candidatura d’Antoni Bresolí l’ha presentada l’Aula d’Extensió Universitària. Bresolí és un borgenc va nàixer el 23 de maig de 1946 i, al marge de la seva vida laboral, sempre ha format part de diferents entitats i associacions del municipi. Actualment, és membre fundador de l’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues, forma part de la junta del Casal de la Gent Gran i també presideix el Consell Consultiu garriguenc.

Per la seva banda, el Futbol Club Borges és una candidatura presentada pel Consell Comarcal de les Garrigues i pel museu Cal Pauet. En els seus anys d’història, l’equip ha jugat en quatre camps diferents i ha vist passar equips de primera divisió en els tradicionals partits amistosos de Festa Major, inclòs el FC Barcelona, i també ha vist créixer jugadors que han acabat en equips de primera divisió. Complert el seu centenari, els actes de la celebració van coincidir amb l’ascens a Primera Catalana, 28 anys després de la seva última presència a la màxima categoria de Catalunya.

La tercera candidatura és per al Grup de Diables i Tabalers Recerca i l’ha proposada l’associació Grums del municipi. Opta al guardó per, entre d’altres, impulsar les Trobades de Gegants, potenciar la Festa de Sant Joan amb la recollida de la flama del Canigó i defensar a ultrança les tradicions catalanes.

L’última candidatura ha estat presentada pel Centre Excursionista Borges-Garrigues, el Club Bàsquet Borges, la Colla Gegantera Grup Vivall i 200 signatures de particulars i proposa totes les persones que van fer possible l’1 d’Octubre a les Borges Blanques per haver contribuït a materialitzar l’expressió lliure i democràtica d’una votació transcendent per a Catalunya i haver contribuït a enfortir vincles i cohesionar humanament la societat de les Borges Blanques

Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures, aquestes es presentaran als membres del tribunal que duran a terme la resolució i decisió del premi. El jurat estarà configurat per l’alcalde de la ciutat, Enric Mir, que actuarà com a moderador del debat; quatre regidors del consistori; el president del casal d’avis; el president de cada una de les cooperatives de la ciutat; el president de la Cambra de Comerç de les Borges; un representant de la Revista Terrall i el borgenc premiat amb l’Olivera d’Or en l’edició anterior.

El tribunal es reunirà a mitjans de la setmana vinent per deliberar i decidir qui és el mereixedor del guardó, en una sessió de caràcter públic on podrà concórrer qualsevol persona que ho desitgi.

Les votacions dels membres del jurat seran secretes i emetran el seu vot en una papereta en blanc. Un cop acabada la votació el president procedirà a l’escrutini i es proclamarà el guanyador.

El guardó serà lliurat al guanyador del borgenc de l’any durant el pregó de la Festa Major. La persona distingida serà convidada a signar el llibre d’honor de l’Ajuntament.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.