Rodamilans dona suport a crear un segell de fruita amb justícia social però reitera la negativa a fer un alberg

0

El regidor de Polítiques per als drets de les persones de l’Ajuntament de Lleida, Xavier Rodamilans, ha donat avui el seu suport a la creació del segell que garanteixi que la fruita ha estat collida respectant els drets socials i laborals dels treballadors i treballadores del camp. Rodamilans s’ha compromès a treballar perquè aquest segell sigui una realitat, en la reunió mantinguda aquest matí amb representants de la campanya Fruita amb justícia social, tot i que ell i el seu grup polític van votar en contra de la moció presentada al Ple del maig per la Crida.

La posada en marxa d’aquest segell, és un dels 10 punts inclosos en el manifest impulsat per la Crida de Lleida-CUP amb el suport de 22 entitats i que a hores d’ara ja compta amb  l’adhesió d’una quarantena d’entitats més.

De tota manera, el regidor ha reiterat la negativa de l’Ajuntament de Lleida a posar en marxa un alberg públic per a temporers. Segons ell, la responsabilitat recau en el Govern català. En tot cas, s’ha mostrat obert a col·laborar si la proposta ve del Departament de treball de la Generalitat.

Els representants de la campanya han insistit en la necessitat de trobar solucions per a les persones que dormen al carrer, actualment al voltant de 200 persones només a la ciutat de Lleida. Segons Rodamilans, que ha reconegut que l’alberg Jericó està saturat, afirma que tan sols 6 de les persones que dormen al carrer estan en màxima vulnerabilitat, quan només el fet de pernoctar-hi, ja és estar en situació vulnerable, han afirmat els membres de la campanya.

El regidor del PSC ha accedit a la demanda d’instal·lar vàters portàtils als Camps Elisis, prop d’on s’ubica l’Oficina única per a temporers, per evitar situacions d’insalubritat. Els membres de la campanya han insistit però, que amb això no n’hi ha prou, i que el que cal és garantir l’accés a l’allotjament.

Davant la demanda de Fruita amb justícia social que s’aturin les accions repressives contra els temporers que dormen al carrer -com les que s’han produït els darrers dies als Camps Elisis i la Plaça del Dipòsit on Guàrdia Urbana i Ilnet van llençar cartrons i matalassos per ordre del govern municipal-, el regidor s’ha compromès a retornar-ho.

La Crida reclama al Síndic de Catalunya que actuï en la crisi dels temporers

La Crida-CUP ha sol·licitat al Síndic de Greuges de Catalunya que investigui i actuï com li sigui convenient per evitar que continuï la vulneració de drets de les persones temporeres a Lleida. La formació ha exposat davant el Síndic les darreres actuacions de l’Ajuntament de Lleida davant la situació que viuen els temporers a la ciutat, que comporten greus vulneracions de de drets humans, socials i laborals.

A data 6 de juliol, el número de temporers dormint als carrer ascendia a unes 200 persones entre Camps Elisis, Alberg Jericó, plaça l’Ereta, pàrquings de plaça Sant Josep i Seu Vella i caixers automàtics. La Crida-CUP denuncia que malgrat la urgència social, l’Ajuntament no ha actuat, no ha creat un alberg per a temporers, ha reduït les nits de pernoctacions respecte l’any anterior, de 10 a 4, sense poder-se garantir perquè no hi ha llits suficients

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.