Tanca FiraTàrrega amb 14.450 localitats venudes i un 87% d’ocupació als espectacles

0

Tàrrega ha esdevingut durant els últims quatre dies la capital de les arts escèniques, amb una gran participació de públic, així com també del sector professional que un any més ha servit per donar el tret de sortida de la programació de la temporada al país. Durant quatre dies Tàrrega ha acollit un total de 60 espectacles de 57 companyies nacionals i internacionals. D’aquest total, s’han estrenat 34 propostes (un 57%).

Aquest any la Fira preveu tancar amba 14.450 localitats ocupades. Els espectacles de sala assoliran així el 87,3% d’ocupació de l’aforament de la programació oficial, mentre que un total de 3.315 persones s’han allotjat a la zona d’acampada de la Fira.

Primer eix temàtic del trienni 2016-2018: la interculturalitat

Aquest 2016 FiraTàrrega ha celebrat un dels valors més representatius de les arts de carrer, el seu potencial intercultural, amb una tria de produccions que busquen superar contextos culturals concrets i adreçar-se a públics molt diversos. També ha comptat amb una selecció d’espectacles sota la temàtica de la justícia social i sobre la construcció de ciutadania a l’Europa d’avui dia. D’aquesta manera la Fira engega un trienni, que comptarà amb 3 eixos temàtics que celebren els trets característics més rellevenats de les arts de carrer. L’edició 2017 tindrà com a eix temàtic la naturalesa participativa de les arts de carrer i la de l’any 2018 el fet que posen en valor i ens ajuden a veure les mancances i possibilitats de l’espai públic contemporani.

Xile, país convidat d’aquesta edició

Enguany FiraTàrrega ha presentat un focus artístic i professional dedicat a Xile, una oportunitat que ha servit per a conèixer l’escena artística del país de la mà de propostes com Fulgor, de Teatro Niño Proletario, Frames, de La Licuadora, Viaje nº 9, de Teatro del Sonido i La cocina pública, de Teatro Container. A més, també es va organitzar la Jornada ‘Les arts escèniques a Xile’ adreçada a tots els professionals assistents.

Ciutat i participació

FiraTàrrega entén la participació de la ciutadania com una part clau en la gestació de les propostes escèniques que es presenten i d’aquesta manera ha acostat a l’espectador diversos projectes, implicant un total de 122 persones de forma activa. Per a dur-ho a terme, la Fira ha realizat una sèrie de tallers, càstings, col·laboracions amb diferents associacions, escoles i actors de la ciutat.

L’espectacle inaugural The Colour of Time, de la Cie. Artoni, Algo de mí, algo de ti, dels mexicans Carretera 45 Teatro; Massager, de la companyia coreana CCOT o El Diván de la peluquería de Sienta la Cabeza; la darrera creació dels valencians El Pont FlotantLa cocina pública dels xilens Teatro Contáiner o la #ciutatvisible dels catalans Colordellop són mostres de la participació ciutadana en espectacles d’aquesta edició.

FiraTàrrega: mercat d’arts escèniques

Enguany la Fira ha registrat un total de 887 professionals de 505 entitats. D’aquets 547 són catalans, 180 de la resta de l’estat i 190 internacionals. La Llotja ha acollit un total de53 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

"El fill que vull tindre" d'El Pont Flotant

“El fill que vull tindre” d’El Pont Flotant

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.