Tavascan programa un concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus

0

L’Ajuntament de Lladorre torna a programar enguany un concert inclòs en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP). D’aquesta manera, aquest diumenge, 19 d’agost, el grup Locus Desperatus oferirà una actuació a l’Església de Sant Bartomeu de Tavascan.

Aquesta agrupació ens mostrarà la música a la capella reial de Martí l’Humà i els podrem escoltar en una formació de músics amb Anaïs Oliveras i Irene Mas, com a sopranos; Aniol Botines, tenor; Meritxell Genís, mitja viola; Pepe Luna, llaüt i llaüt guitarrenc; i Oriol Casadevall, a la viola.

Locus Desperatus ens proposa endinsar-nos en el repertori polifònic religiós que ressonava al voltant de les capelles dels darrers monarques de la dinastia reial catalana. El repertori polifònic ordinari de la missa del s. XIV i inicis del XV conservat als territoris de la Corona d’Aragó es troba en una dotzena de manuscrits. En general, es tracta d’obres a tres veus i tenen una estreta relació amb l’estil musical que es practicava al voltant de la cort papal avinyonesa. Amb l’impuls de Joan I, el nou estil musical es comença a practicar als principals centres musicals catalans, no sense certa resistència.

Foto Tavascan, Estació d’Alta Muntanya

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.