Tot a punt per a la 6a Marxa-Trail Les Peülles 54

0

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la 6a Marxa-Trail Les Peülles 54, que se celebrarà diumenge 13 de maig pels pobles de Les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu amb una previsió de participants superior als 300.

Foto Diputació de Lleida

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, Miquel Marcelino; de la regidora Mercè Badia; i de Lluís Garrofé, del Club Excursionista de Les Peülles del Montsec. En la seva intervenció, Sabarich ha agraït la feina del club i de la trentena de voluntaris que col·laboren en la jornada i que li atorguen “autenticitat”. Gràcies a tots ells, ha insistit Sabarich, es pot organitzar una cita que per a la Diputació suposa “una eina” per tal de promocionar el territori, del qual la corporació n’és “un altaveu”.

En aquesta edició, com en l’anterior, els més de 300 participants que els organitzadors preveuen podran optar entre una ruta de 54 kilòmetres amb 1.691 metres d’ascensió acumulada) i una altra de 34 i 1.068 metres d’ascensió. Ambdós circuits passen pels quatre pobles, combinant pistes i camins forestals (60 per cent del recorregut) i corriols (40 per cent), i oferint unes vistes espectaculars, a més d’estar inclosos dins la Lliga de la Noguera de Curses de Muntanya. La novetat d’enguany serà una ruta de 12 kilòmetres a Les Avellanes, amb 345 metres d’ascensió acumulada. Les tres rutes són circulars i es poden fer caminant o corrent.

El punt comú de sortida serà la pista poliesportiva de Les Avellanes, des d’on s’iniciaran les rutes de manera esglaonada: a les 7.30 hores, els 54 kilòmetres, a les 7.40 els 34, i a les 9.30 els 12 kilòmetres. El preu de les inscripcions inclou esmorzar, dinar, avituallaments, samarreta tècnica i servei de fisioteràpia a l’arribada.

El Centre Excursionista Les Peülles del Montsec es va posar en marxa gràcies a una iniciativa d’un conjunt de veïns dels pobles atrets per l’esport i per la natura. Va ser a partir d’aquesta inquietud que es va organitzar aquesta marxa que té com a objectiu donar a conèixer la bellesa de la comarca a través d’itineraris únics de diverses dificultats envoltats de diferents paisatges, fonts i monuments, així com recuperar molts camins de ferradura que ara ja estan en desús.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.