Tradició, emoció i records es donen la mà a la Festa d’Homenatge a la Vellesa d’Aitona

0

Un any més Aitona va voler agrair la tasca i els valors que aporten a la societat les persones grans de la vila amb la tradicional Festa d’Homenatge a la Vellesa. La jornada, organitzada per l’Ajuntament i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats –amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats d’Aitona i la Diputació de Lleida-, va aplegar aquest passat diumenge uns 350 aitonencs i aitonenques de més edat en els diversos actes celebrats.

Foto Ajuntament d’Aitona

La Festa d’Homenatge a la Vellesa va arrencar a les 11 h amb una missaa la capella de la residència de les Germanetes, presidida pel Bisbe de Lleida,Salvador Giménez; amb l’assistència del Pare Joan Maria Mayol, rector del Santuari del Monestir Montserrat, Rosa Maria Perelló, vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, de les autoritatsmunicipals i les Pubilles i Hereus de l’any 2017, i l’acompanyament musical del Cor Etosca.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va expressar a l’inici de l’acte que «dies com el d’avui em semblen importants per reivindicar el valor de les persones grans i el gran actiu que representen per a la societat». A més, va voler recordar que enguany la vila commemora el 175 aniversari del naixement de Santa Teresa Jornet, filla il·lustre del poble, i ha afirmat que els aitonencs i aitonenques «portem a dins els valors de Santa Teresa Jornet de respecte, estimació del proïsme i compromís per construir una societat millor».

Al migdia, la jornada festiva va prosseguir amb el tradicional dinar de germanor i el lliurament de les plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or. A més, els assistents van poder gaudir de la projecció del vídeo “Un passeig per l’Aitona de Santa Teresa Jornet”. L’activitat va finalitzar ben entrada la tarda, després de la sessió de ball, amb una xocolata desfeta i coca per a tots els participants.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.