Un violoncel Grancino de l’any 1694 és el protagonista de la Fira dels Lutiers

0

Durant tot aquest dimecres, Cervera s’ha convertit en la capital europea del món lutier en motiu del XVè aniversari de la Fira de Lutiers. Els passadissos de la Universitat han acollit l’exposició de 16 tallers amb més de 30 professionals d’aquest camp, amb un nombrós púbic que ha pogut veure i provar els instruments que s’han mostrat al llarg de tot el dia.

violoncel Giovanni Grancino. Foto Jordi Prat

Una de les peces més rellevants i que han despertat més interès, ha estat el violoncel Giovanni Grancino creat l’any 1694. Altres novetats han estat l’assistència de tres lutiers de vent, amb la incorporació del taller Rigoutat de París i el lutier de vent metall Tamir Akta Galileo Dolce, des d’Israel.

Més de 600 persones se citen en el concert d’homenatge al mestre Lluís Virgili

Després de l’èxit de públic del concert inaugural, ahir va seguir la programació del Festival Internacional amb un concert al Paranimf d’homenatge al mestre Lluís Virgili. El nombre de públic assistent va ser tan nombrós, que es va haver d’ampliar l’aforament inicialment previst amb més seients. Aquest concert va comptar la interpretació de la soprano Anaïs Oliveras i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida sota la direcció del cerverí Xavier Puig.

Aquest dimecres a la nit, el Paranimf acollirà el tradicional concert dedicat a la Fira de Lutiers, aquest any dedicada al violoncel. Hi actuarà el quartet de violoncels, Les Mademoicelli, amb un repertori de tangos de Piazzolla i també Laurentiu Sbarcea, el qual tocarà el violoncel Giovanni Grancino de l’any 1694. Demà dijous a la nit, el Festival ha programat un concert de cambra amb els professors del Curs de Música com a intèrprets.
En el marc del Vila Closa, la Casa Museu Duran i Sanpere acull avui un concert de guitarra a càrrec de Guillem Pérez-Quer i demà dijous un concert de piano amb els alumnes d’Alba Ventura i Albert Giménez.

Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.