Una jornada de Tecnical Lleida parla sobre les innovacions de la indústria 4.0 al Parc Científic de la ciutat

0

Més de cinquanta tècnics de les principals empreses lleidatanes van participar ahir en la jornada Indústria 4.0 – del concepte a la pràctica, que ha organitzat Tecnical Lleida amb la col·laboració de Siemens i Universal Robot. L’activitat ha tingut lloc a l’Auditori Joan Oró del Parc Científic.

Foto Parc Científic

L’eix central de la jornada va ser les darreres innovacions que ofereix la industria 4.0 per facilitar que el sector afronti el repte de la transformació digital. Aquesta nova revolució industrial captura moltes dades dels processos productius per analitzar-les posteriorment amb un objectiu, que pot ser, per exemple, millorar l’eficiència energètica o el procés de producció.

Durant la jornada, experts de Siemens van presentar la nova plataforma oberta Mindsphere, que connecta el món real amb el virtual per obtenir dades i convertir-les en informació. Siemens ha inaugurat aquesta mateixa setmana un nou centre d’innovació a Cornellà del Llobregat per desenvolupar les solucions digitals basades en Mindsphere.

Per la seva banda, Tecnical Lleida va informar de la Campanya IoT 2018 que està desenvolupant. La trobada va tingut també una part pràctica amb la demostració de l’automatització d’un procés mitjançant un robot col·laboratiu, que interactua físicament amb els humans en un entorn comú de treball.

Tecnical Lleida és una empresa especialitzada en automatització, que ofereix productes i solucions de valor afegit al sector industrial. Va iniciar la seva activitat l’any 2008 al Viver d’Empreses del Parc Científic de Lleida. En l’actualitat, compta amb 12 enginyers en plantilla i participa en diversos projectes internacionals que abasten des de l’automatització clàssica al programari de maquinària, robòtica i indústria 4.0.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.