Una quinzena de projectes i treballs d’infermeres lleidatanes al Congrés Internacional d’Infermeria

0

Les infermeres lleidatanes tindran una àmplia representació en el CIE que se celebrarà entre els dies 27 de maig i 1 de juny, a Barcelona. A més de diversos treballs i comunicacions, es durà a terme una presentació, format simposi, del projecte “La construcció del Lideratge infermer en centres de llarga estada: desenvolupament i validació de la Supportive Supervisory SCALE al context espanyol”, iniciativa finançada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

El projecte ha estat desenvolupat amb Katherine McGilton (Toronto Rehabilitation Institute, University Health Network, Canadà) –com a investigadora sènior– i Montserrat Gea Sánchez (COILL  i FIF-UdL) –com a investigadora junior–; i amb la participació d’infermeres i infermers catalans: Gemma Horta Garcia (Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, Barcelona); Álvaro Alconada Romero, Judith Roca Llobet, Eva Barallat Gimeno i Joan Blanco Blanco (FIF-UdL); Roland Pastells Peiró i Esther Torrente Ibarz (estudiants de doctorat, FIF-UdL); Judith Mondéjar, Joana Gassó i Miriam Cabot (estudiants de màster, FIF-UdL); Ana María Fité i Lourdes Terés Vidal (COILL); Manuela Bonillo Caballero (COI Tarragona); Jordi Pujiula Masó (COI Girona); Ester López Luna i Mercè Salvat Plana (COI Barcelona); i Astrid Escrig Piñol (Toronto Rehabilitation Institute, University Health Network, Canadà). 

L’estudi constata que en els últims anys, la demanda dels serveis de llarga estada s’ha vist incrementada per tal de fer front a l’envelliment de la població i els seus problemes de salut. En conseqüència, el personal assistencial ha hagut d’adaptar-se a aquests canvis i, en el cas de les infermeres, assumir rols de supervisió. Segons l’evidència, la manca de suport per part del supervisor explicaria realitats com l’alta rotació de personal però, també, que quan es crea una relació qualitativa col·laborativa entre ells, el personal supervisat se sent capacitat i motivat.

Un dels objectius del projecte és descriure el procés de validació, en la seva versió espanyola, de la “Supportive Supervisory Scale” (SSS), escala de mesura que, en la seva versió anglesa, ha demostrat servir com a guia per dissenyar intervencions per tal de millorar les capacitats del supervisor i per conèixer les necessitats del personal. El simposi tindrà lloc el dimarts dia 30 de maig de 2017, entres les 15.30 i les 16.50h, i estarà moderat per Montserrat Gea.

©Missatges

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.