Una tortuga de materials reciclats ocupa la plaça del Pou d’Agramunt

0

Dins les activitats d’estiu organitzades des de l’Ajuntament d’Agramunt, aquesta setmana els més de cinquanta nens que hi participen han treballat la llei de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. És a partir d’aquests conceptes que han creat una gran tortuga amb els residus que han anat recopilant durant la setmana.

Instal·lació de la tortuga reciclada

La tortuga que s’ha instal·lat a la plaça del Pou està feta amb material reciclat. Uns tests de plàstic formen el seu cos, les extremitats i la cara estan fetes amb envasos, botelles de plàstic i llaunes, i l’interior de la tortuga esta ple de diferents residus, simbolitzant la ingesta de residus que pateixen cada dia els animals marins. Els nens amb l’ajuda dels monitors han creat tota la estructura i n’han fet el seu propi disseny.

A més, s’ha penjat d’arbre a arbre de la plaça una tira de botelles de plàstic on cada nen ha escrit un missatge tenint en compte el futur del nostre planeta. Cada nen ha dibuixat o escrit com s’imaginava el planeta d’aquí uns anys.

La finalitat d’aquesta iniciativa és conscienciar a la població del gran nombre de residus que generem les persones i que és molt necessari reciclar bé. La tortuga vol ser un exemple del gran nombre d’animals i espècies marines que cada dia moren per la ingesta d’escombraries al mar. Amb aquesta creació els nens i els monitors han volgut fer una crítica visual d’un problema que cada dia va en augment i que cal posar-hi mesura entre tots.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.