Vols que el teu fill rebi 36 llibres?

0

A mitjans dels anys 90 proliferaven les cadenes que s’enviaven mitjançant cartes postals. Després a través del correu electrònic qui més qui menys ha anat reben les típiques cadenes “envia aquest correu a 10 amics i veuràs quina sorpresa més agradable t’emportaràs”. Més recentment es reben via Whatsapp. La majoria no en fa cas i es queda en un joc que omple el mòbil de notificacions.

Aquests dies, però, en circula una de ben original que recorda a l’acció del Bookcrossing que fa un parell d’anys es va fer a Lleida, una iniciativa que llavors partia del Grup d’Investigació Pedagògica de Tàrrega i que consistia en alliberar un centenar de llibres per diversos espais de la ciutat. D’aquesta manera qui en trobés, els podia llegir i després tornar-los a alliberar al carrer perquè l’acció s’anés repetint.

Versió familiar del bookcrossing

llibresLa versió familiar arriba ara a centenars de famílies de Lleida que poden participar en una cadena que consisteix a regalar llibres als nens. Cada persona que rep el Whatsapp i decideix seguir-la, tant sols ha de comprar un llibre per a un nen. Només en coneixerà l’edat i l’adreça on l’ha d’enviar. Si la cadena es manté i ningú la trenca, cada nen podrà arribar a rebre a canvi 36 llibres. Si es vol seguir la cadena, es comunica a l’interlocutor i llavors, en un segon Whatsapp es donen els detalls de l’enviament que s’ha de fer. La clau està en enviar el llibre a la primera adreça que consta al missatge i posar en segon lloc l’adreça pròpia. El missatge s’ha d’enviar a sis contactes que acceptin participar i d’aquesta manera s’arriba a la possibilitat de rebre els 36 llibres.

Què passa amb les dades personals?

Tot i la originalitat de la iniciativa, moltes famílies tenen el dubte de facilitar l’adreça postal personal, donant també informació sobre l’edat dels seus fills. En aquest sentit, famílies consultades per Hola Lleida han explicat que posaran l’adreça d’algun familiar o del lloc de feina per no rebel·lar l’adreça pròpia. Aquesta cadena arriba també a molts grups de Whatsapp que tenen alguns centres educatius. En el cas concret del centre de suport El Trenet de Lleida, s’ha acordat que els pares puguin posar l’adreça del centre i des d’allà, a mesura que arribin els llibres, es donaran als infants. Una iniciativa que també es pot repetir en altres llars d’infants si l’únic inconvenient que hi veuen les famílies és facilitar les dades personals.

llibres2

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.